Erik Haag

Föreläser om: Krogkulturens historia

Eriks föreläsningsrubrik:
- Från Flugsvamp till Mäklarbricka

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Från Flugsvamp till Mäklarbricka

Erik Haag, journalist, komiker och programledare, känd från bland annat "På spåret" och "Historieätarna", är den enda nu levande svensken som har gått på krogen i 600 år.

I den här föreläsningen får du bland mycket annat lära dig varför 1400-talets ölgillen stiftade förbud mot att kissa i annan krogbesökares sko, när vi började fira Svenska flaskans dag - och så går Erik igenom raggandets historia.

Behöver man kunna något om den svenska krogkulturens historia från järnåldern och framåt för att sitta på lokal och klaga på sin kille med sina tjejkompisar över några glas vitt?
Nej, det behöver man faktiskt inte. Däremot är just kroglivets utveckling ett roligt sätt att bekanta sig med kulturhistoria och svensken när hen är som mest avspänd, ohämmad och social.

Erik Haag har de senaste åren gjort succé i rollen som underhållande tv-programledare. I "Landet Brunsås" i SVT undersökte han svenskarnas matvanor tillsammans med Henrik Schyffert och Lotta Lundgren. Programmet fick en fortsättning i den enorma succén "Historieätarna" som utsågs till Årets livsstilprogram på Kristallen-galan och dessutom sänds i en andra säsong hösten 2014.

Erik Haag har sedan sitt mediala genombrott i början av 90-talet med P3:s busringningsprogram “Hassan” arbetat med många olika typer av tv-program, så som "Melodifestivalen", den utmanande humorshowen "Roast på Berns", UR:s föräldraprogram "Om familjen", TV4:s humorsuccé “c/o Segemyhr” och ZTV:s kultförklarade panelprogram "Knesset".

Denna stora variation och det faktum att Erik Haag har arbetat både bakom och framför kameran, har inte bara gett honom en gedigen yrkeserfarenhet och behaglig trygghet, utan även en bred kunskapsbas, något som inte minst märkts i "På spåret".

Erik Haag tar även uppdrag som moderator och konferencier.

Foto: Morgan Norman

Kontakta oss så berättar vi mer om Erik!
Är föreläsaren tillgänglig?