Frågor & Svar2022-12-27T16:08:06+01:00

Frågor & Svar

Här hittar du några av de vanligaste frågorna som vi får. Har du andra frågor, tveka inte att höra av dig till oss!

Vad innebär er kostnadsfria rådgivning?2023-01-11T17:45:44+01:00

Om ni exempelvis söker en föreläsare så hjälper vi er, utan kostnad, att välja rätt. Det innebär att vi tillsammans går igenom era behov och önskemål. Därefter söker vi i vårt nätverk efter en föreläsare som matchar era behov. Ni får flera förslag som vi tillsammans går igenom så att ni kan känna er trygga med ert val. Fram till detta steg är det kostnadsfritt för er.

När vi är överens om föreläsare, arvode m.m. får ni ett avtal från oss som ni läser igenom och skickar tillbaka. Därefter kopplar vi ihop er med föreläsaren så att ni tillsammans kan gå igenom praktiska detaljer inför ert evenemang.

Våra kund- och talargarantier2023-01-11T17:45:06+01:00

Talar-Garanti. Vad händer om oturen skulle vara framme? Låt säga att en bokad föreläsare skulle få förhinder på grund av transportproblem eller bli hastigt sjuk. Vi har föreläsare över hela landet och då erbjuder vi er om möjligt en likvärdig föreläsare till det aktuella uppdraget. Vår Talar-Garanti ger dig trygghet. Kontakta oss så berättar vi mer!

Nöjd-Kund-Garanti säkerställer att vi tillsammans maximerar oddsen för att ert evenemang ska bli så framgångsrikt som möjligt. Kontakta oss så berättar vi mer. Vi garanterar att du blir nöjd!

Vilka andra fördelar finns det med att boka via Talargruppen?2023-01-11T17:42:20+01:00

Ni sparar mycket tid: genom att vi hittar rätt föreläsare till er som är tillgänglig.

Ni får support och trygghet: eftersom vi har kvalitetssäkrat de föreläsare, talare, moderatorer och underhållare som vi rekommenderar.

Ni slipper upprätta och skicka avtal till föreläsaren: då vi upprättar och skriver avtal både med er och föreläsaren så att de exempelvis inte avbokar för att de får ett annat uppdrag.

Vi har föreläsare över hela landet och om föreläsaren eller moderatorn blir sjuk, får transportförhinder eller liknande, gör vi vårt yttersta för att hitta en ersättare i samråd med kunden.

Vad händer om den bokade föreläsaren blir sjuk eller får annat förhinder?2023-01-11T17:36:10+01:00

Det händer ibland att en föreläsare blir sjuk eller får transportproblem på grund av väder, strejk eller andra oförutsedda händelser. Då erbjuder vi en likvärdig ersättare för ert evenemang. Detta ger er som kund en trygghet.

Hur bokar man en föreläsare?2022-12-19T17:07:26+01:00

1. Kundens behov och önskemål
När vi får kontakt, via mail eller per telefon, går vi tillsammans igenom de behov och önskemål som ni har för ert evenemang. Önskemålen kan gälla typ av föreläsare (expert, rolig, engagerande etc.), ämne på föreläsningen, om det är en kick-off eller ett kundevent, datum för genomförandet, budget med mera.

2. Vi skickar förslag på föreläsare
Därefter söker vi i vår databas efter tillgängliga föreläsare som matchar era behov och önskemål. Efter att vi kontaktat föreläsarna och bett dem preliminärboka aktuella datum mailar vi förslagen till er.

3. Överenskommelse och bokning
Efter att ni gått igenom förslagen tar vi kontakt igen och tillsammans resonerar vi oss fram till bästa lösningen för ert evenemang. Om ni önskar fler alternativ än de vi erbjudit tar vi gärna fram nya förslag. När vi är överens skickar vi en bekräftelse på vår överenskommelse.

4. Kontakt och förberedelser med föreläsaren
I god tid innan evenemanget kontaktar föreläsaren er. Tillsammans går ni igenom praktiska detaljer som teknik, föreläsningens innehåll och genomförande. I samband med vår överenskommelse får ni av oss en praktisk checklista att gå igenom med föreläsaren.

5. En sista avstämning inför evenemanget
Ett par dagar innan föreläsningen kontaktar föreläsaren er för en sista avstämning där alla tider med mera gås igenom igen för att säkerställa att inga missförstånd föreligger.

6. Efter föreläsningen gör vi en utvärdering av genomförandet
Vi kommer att kontakta er för att tillsammans följa upp hur föreläsarens framförande mottogs av deltagarna. Efter utvärderingen återkopplar vi till föreläsaren

Hur gör jag för att bli föreläsare, talare, moderator eller underhållare hos er?2022-11-27T08:04:54+01:00

Vad roligt att du vill bli inspiratör hos oss på Talargruppen!

Vi är alltid intresserade av att samarbeta med kunniga personer inom olika områden. Eftersom det är många som hör av sig är det enklast om du kontaktar oss genom att maila till info@talargruppen.se och berättar kortfattat om dig själv:

Är du föreläsare – vad föreläser du om?

Är du moderator – vilka typer av uppdrag gör du?

Är du underhållare – inom vilken genre?

Vem är du? En kort presentation.

Gärna foto och videolänk om det finns.

Referenser på tidigare uppdrag.

Vad kännetecknar professionella föreläsare?2022-11-27T08:02:24+01:00

Professionella föreläsare kännetecknas främst av förmågan att dela med sig av sina kompetenser och erfarenheter. De anpassar innehåll, humor och inspirationsnivå utifrån kundernas önskemål och kommer väl förberedda till sina uppdrag.

När ni bokar en inspiratör genom Talargruppen kan ni vara trygga med att vi har kvalitetssäkrat dem genom att personligen lyssnat på dem eller har referenser från tidigare uppdrag.

Är det någon skillnad på talare, föreläsare och inspiratörer?2022-11-27T08:01:01+01:00

Med utgångspunkt från Bonniers svenska ordbok ser vi på Talargruppen ingen större skillnad på talare, föreläsare och inspiratörer.

Våra inspiratörer (föreläsare, moderatorer, underhållare, företagsledare, experter, forskare, äventyrare, idrottsstjärnor och utbildare) håller föredrag, inspirerande tal, föreläsningar, workshops och presentationer.

Hjälper ni till med längre utbildningar?2022-11-27T07:59:23+01:00

Ja, det gör vi. Flera av våra föreläsare arbetar även som utbildare. Tillsammans med er tar vi fram förslag på utbildningsprogram med Sveriges bästa utbildningskonsulter och workshopsledare.

Kan ni hjälpa oss att ta hand om hela vår konferens?2022-11-27T07:58:21+01:00

Ja, vi samarbetar med Sveriges bästa konferens- och eventföretag. Tillsammans hjälper vi er med allt från planering till genomförande och uppföljning. Desto tidigare ni kontaktar oss desto bättre brukar det bli.

Har ni föreläsare inom alla områden?2022-11-27T07:57:15+01:00

Vi har flera tusen föreläsare i vårt nätverk och på vår hemsida presenterar vi bara en bråkdel av dem. De har olika kompetenser och föreläser inom olika områden. De kan vara experter, forskare, företagsledare, utbildare, äventyrare, underhållare med mera. Om du inte skulle hitta den du söker på vår hemsida så kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad kostar en föreläsare?2022-11-27T07:55:21+01:00

Det finns föreläsare i alla prisklasser. Priset avgörs i första hand av föreläsaren kompetens och popularitet. Andra faktorer som kan påverka arvodet är föreläsningens omfattning, sto