Frågor & Svar

Här är några av de vanligaste frågorna som vi får. Har du några andra frågeställningar så tveka inte att höra av dig till oss!

Vad innebär er kostnadsfria rådgivning?
Om ni exempelvis söker en föreläsare så hjälper vi er, utan kostnad, att välja rätt. Det innebär att vi tillsammans går igenom era behov och önskemål. Därefter söker vi i vårt nätverk efter en föreläsare som matchar era behov. Ni får flera förslag som vi tillsammans går igenom så att ni kan känna er trygga med ert val. Fram till detta steg är det kostnadsfritt för er.

När vi är överens om föreläsare, arvode m.m. får ni ett avtal från oss som ni läser igenom och skickar tillbaka. Därefter kopplar vi ihop er med föreläsaren så att ni tillsammans kan gå igenom praktiska detaljer inför ert evenemang. Läs mer: Hur bokas en föreläsare.

Kostar det mindre om jag kontaktar en föreläsare direkt?
Nej, vi har samma utpris till kund. Vi som förmedling får en provision av föreläsaren för att sköta försäljning och marknadsföring samt skriva avtal med mera.
Vilka andra fördelar finns det med att boka via Talargruppen?
Ni sparar mycket tid: genom att vi hittar rätt föreläsare till er som är tillgänglig.
Ni får support och trygghet: eftersom vi har kvalitetssäkrat de föreläsare, talare, moderatorer och underhållare som vi rekommenderar. Läs mer om vår Nöjd-Kund-Garanti
Ni slipper upprätta och skicka avtal till föreläsaren: då vi upprättar och skriver avtal både med er och föreläsaren så att de exempelvis inte avbokar för att de får ett annat uppdrag.
Ni får en ersättare: om föreläsaren eller moderatorn blir sjuk, får transportförhinder eller liknande. Läs mer om vår Talar-Garanti här.
Vad händer om den bokade föreläsaren blir sjuk eller får annat förhinder?
Det händer ibland att en föreläsare blir sjuk eller får transportproblem på grund av väder, strejk eller andra oförutsedda händelser. Då erbjuder vi en likvärdig ersättare för ert evenemang. Detta ger er som kund en trygghet.
Läs mer om vår Talar-Garanti här.
Vad kostar en föreläsare?
Det finns föreläsare i alla prisklasser. Priset avgörs i första hand av föreläsaren kompetens och popularitet. Andra faktorer som kan påverka arvodet är föreläsningens omfattning, storlek på grupp, förberedelsetid, språk samt restid.
Kontakta oss så hittar vi en professionell och kvalitetssäkrad föreläsare som matchar era behov och budget. Klicka här för att komma till Kontaktsidan
Har ni föreläsare inom alla områden?
Vi har flera tusen föreläsare i vårt nätverk och på vår hemsida presenterar vi bara en bråkdel av dem. De har olika kompetenser och föreläser inom olika områden. De kan vara experter, forskare, företagsledare, utbildare, äventyrare, underhållare med mera. Om du inte skulle hitta den du söker på vår hemsida så kontakta oss så hjälper vi dig.
Kan ni hjälpa oss att ta hand om hela vår konferens?
Ja, vi samarbetar med Sveriges bästa konferens- och eventföretag. Tillsammans hjälper vi er med allt från planering till genomförande och uppföljning. Desto tidigare ni kontaktar oss desto bättre brukar det bli.
Hjälper ni till med längre utbildningar?
Ja, det gör vi. Flera av våra föreläsare arbetar även som utbildare. Tillsammans med er tar vi fram förslag på utbildningsprogram med Sveriges bästa utbildningskonsulter och workshopsledare.
Kan ni coacha våra chefer och projektledare i presentationsteknik?
Ja, vi har flera olika talarcoacher som kan hjälpa till med både presentationsteknik, powerpoint presentationen, röstträning, nervositet med mera.
Är det någon skillnad på talare, föreläsare och inspiratörer?
Med utgångspunkt från Bonniers svenska ordbok ser vi på Talargruppen ingen större skillnad på talare, föreläsare och inspiratörer.

Våra inspiratörer (föreläsare, moderatorer, underhållare, företagsledare, experter, forskare, äventyrare, idrottsstjärnor och utbildare) håller föredrag, inspirerande tal, föreläsningar, workshops och presentationer.

Vad kännetecknar professionella föreläsare?
Professionella föreläsare kännetecknas främst av förmågan att dela med sig av sina kompetenser och erfarenheter. De anpassar innehåll, humor och inspirationsnivå utifrån kundernas önskemål och kommer väl förberedda till sina uppdrag.

När ni bokar en inspiratör genom Talargruppen kan ni vara trygga med att vi har kvalitetssäkrat dem genom att personligen lyssnat på dem eller har referenser från tidigare uppdrag.

Hur gör jag för att bli föreläsare, talare, moderator eller underhållare hos er?
Vad roligt att du vill bli inspiratör hos oss på Talargruppen!

Vi är alltid intresserade av att samarbeta med kunniga personer inom olika områden. Eftersom det är många som hör av sig är det enklast om du kontaktar oss genom att fylla i vårt formulär eller maila till info@talargruppen.se och berättar kortfattat om dig själv:

  • Är du föreläsare – vad föreläser du om?
  • Är du moderator – vilka typer av uppdrag gör du?
  • Är du underhållare – inom vilken genre?
  • Vem är du? En kort presentation.
  • Gärna foto och videolänk om det finns.
  • Referenser på tidigare uppdrag.

Vi återkommer till dig när vi tagit del av dina uppgifter!

Kostnadsfri rådgivning
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!