Jesper Rönndahl

Föreläser om: Vetenskap, problemlösning, klimat, kommunikation

Jespers föreläsningsrubriker:
- Problemlösning: the science way!
- Klimatlära 2.0
- Kommunicera som djuren

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Vetenskap & info-tainment

Jesper Rönndahl, vetenskapskomiker, hittar med en unik charm och kvickhet det roliga i nästan alla situationer. Jesper är en riktig info-tainer.

Den flerfaldigt prisbelönte vetenskapskomikern Jesper Rönndahl vet utifrån ett decennium på Sveriges Radio hur man förklarar vetenskapens innersta mysterier så att alla hänger med – och skrattar på vägen.

Problemlösning – the science way!
Jesper har sedan barnsben intresserat sig för all möjlig vetenskap och är full av historier om hur vetenskapsmän och -kvinnor löst problem på de mest vitt skilda sätt.

Med underhållande och handfasta exempel från nu och då inspireras publiken att klura ut lösningarna på sina egna bryderier på helt nya vis, till exempel:

  • Om du kört fast – prova Flemingknepet!
  • Om du inte tycker att någon lyssnar – lös det med Linnés PR-trick!
  • Om du behöver tänka utanför lådan – gör som Hedy Lamarr!
  • Om du har svårt att koncentrera dig – testa Einsteins strumpmetod!

Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet, gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda.

Klimatlära 2.0
Är du nervös för att all is kommer att smälta, och att din källare ska fyllas av vatten? Eller är du nervös för att din trädgård ska förvandlas till en öken? Vet du inte hur du ska förbereda dig för alla de där stormarna? Och hur ska det gå för Danmark? Men framför allt: går det att göra nåt för att undvika alltihop?

Jesper tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med sin unika blandning av humor, allvar och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar.

Kommunicera som djuren!
Varför har vi människor så svårt att prata med varandra? Djuren klarar det ju alldeles utmärkt!

Genom att noga studera djurriket har Jesper och Anders “Ankan” Johansson kommit fram till att det är däggdjuren, fiskarna och insekterna som kan lära oss hur vi ska få någonting sagt. Vare sig du vill att publiken ska kommunicera tydligare, snabbare, roligare eller färgstarkare sitter djuren inne med lösningarna – lösningar som slipats och förfinats under miljoner och åter miljoner år.

  • Hur kan miljoner termiter tillsammans bygga en fungerande luftkonditionering?
  • Hur tänkte räkan när den bara försvarar sig när det är för sent?
  • Varför måste papegojfisken berätta att den sover på ett så äckligt sätt?
  • Hur kan en geting ge en vägbeskrivning bara genom att dansa?

Genom sketcher, dialoger, bilder och sånger, och med ingående sakkunskaper i ämnet och tilltagna portioner humor löser Jesper och Anders svenskarnas kommunikationsproblem med världens naturligaste metoder

Jesper Rönndahl känner ni igen från program som Institutet i P3, TV3′s Extra Extra eller På Spåret i SVT som han vann tillsammans med Elisabet Höglund både 2015 OCH 2016!
2015 såg ni honom i sin slutsålda komiska föreställning ”Bildbevis” och under 2017 hade han premiär för sin nya föreställning vid namn "Senaste nytt".
Under 2018 kan ni se Jesper på SVT när han leder satirprogrammet "Svenska nyheter" som ska förklara varför saker är som de är, och hur de borde vara, och skämtar om sånt som är politik och sånt som man inte visste var politik.

Jesper kan bokas som: standupkomiker, konferencier, moderator och föreläsare.

Foto: Paul Lindqvist

Kontakta oss så berättar vi mer om Jesper Rönndahl!

I går hade vi ju äran att få ta del av en fantastisk person, Jesper Rönndahl. I morse hade vi en liten summering och konstaterade att Jespers insats, energi och engagemang var fantastisk bra och uppskattat. Han levererade precis den avvägningen av professionalism inom ämnet och komik som vi förväntade oss. En bra mix som blev ett vinnande koncept med många skratt.
Så tack så mycket för ett bra samarbete och hälsa till Jesper med en stor mängd beröm för hans insats.

Marcus Wiedeheim
Är föreläsaren tillgänglig?