David Batra

Föreläser om: kommunikation, humor, mångfald

Föreläsningsrubriker:
- Komisk kommunikation
- Från kulturkrock till världstopp

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Komisk kommunikation

Genom sina exklusiva föreläsningar visar David Batra hur du engagerar en grupp människor oavsett bakgrund och storlek på mindre än tio sekunder, leder dem till den punkt du vill och får dem att skratta samtidigt.

Komisk kommunikation

Den här efterfrågade föreläsningen vänder sig till organisationer som vill utveckla färdigheten komisk kommunikation. Att förmedla information och generera goda cirklar i en personalgrupp är idag en av näringslivets stora utmaningar. David berör följande ämnen:

  • En ståuppkomiker har ungefär tio sekunder på sig att fånga publikens uppmärksamhet. Hur gör komikern och vad kan personer i näringslivet dra för lärdomar av detta?
  • Så får du folk att skratta.
  • Lär dig hur man kan skapa förståelse och kommunicera effektivare genom att locka fram ett skratt.
Från kulturkrock till världstopp

Sverige har på kort tid förändrats något oerhört. För inte länge sedan var vi ett land där alla som satt på bussen på väg till jobbet på morgonen, kunde prata samma språk, hade läst samma morgontidning och bar på ungefär samma förhoppningar om framtiden.

Kliver du på bussen idag kan du vara ganska säker på att flera av dina medpassagerare inte har ätit samma sorts frukost som du har gjort, de har helt andra semesterplaner än vad du har och några begriper inte ett ord av vad du säger.

Det nya blandade Sverige skapar många utmaningar inte minst i arbetslivet, men hanteras de på rätt sätt kommer blandningen av olika kulturer göra oss starkare och ännu mer framgångsrika.

I den här nya roliga och tankeväckande föreläsningen delar David Batra med sig av sina tips om hur vi kan utnyttja de fördelar mångfalden ger.

Davids pappa är från Indien och kom till Lund som gästforskare i medicin på 70-talet. Hans plan var att stanna i Sverige ett halvår men så träffade han Davids mamma och är fortfarande kvar.

Detta resulterade i en uppväxt i Lund med två olika kulturer. David säger ödmjukt själv att han som skånsk indier är resultatet av en lyckad kulturkrock.

David har till stor del byggt sin karriär på att studera det typiskt svenska. Detta har resulterat i flera uppskattade TV-program, föreställningar och bästsäljande böcker. I hans föreläsningar får vi se prov på Davids roliga observationer men vi får även handfasta råd om hur vi kan kommunicera med varandra och finna smarta sätt att samarbeta trots att vi kanske har helt olika bakgrund.

Förutom en av många sedd som landets roligaste komiker kan även David bokas som: konferencier, moderator och föreläsare.

Foto: Robert Eldrim

Kontakta oss så berättar vi mer om David!

"Förra veckans chefsseminarium blev en stor framgång. Ett mycket stort tack för ett intressant anförande.

Att det dessutom var roligt var ett extra plus."

Anders Mossberg, SEB Trygg Liv AB
Är föreläsaren tillgänglig?