Zanyar Adami
Zanyar Adami

Föreläser om: Mångfald, jämställdhet, ledarskap, hållbarhet, mänskliga rättigheter, diskriminering, identitet, interkultur, integration, intersektionalitet, innovation, affärsnytta

Zanyars föreläsningsrubriker:
- Uppdatera din svenskhet
- FeMANism
- Framtidens ledarskap

Språk: Svenska, Engelska, Kurdiska, Persiska

Hemort: Stockholm

lm

Mångfald, jämställdhet och ledarskap

Zanyar Adami är en rutinerad föreläsare med en dramatisk personlig historia som han omsatt i framgångsrika projekt. Med sina unika erfarenheter, sina filmer, sin humor och intelligens förändrar han åhörarnas syn på sig själv och varandra. Zanyar ger en underhållande och matnyttig föreläsning som inspirerar oss till att frigöra oss från mallar och blomma ut i vår fulla potential.

Zanyar Adami är föreläsare, företagare, författare och filmskapare. Zanyar kom som ensamkommande femåring till Sverige, växte upp i så kallade ”Arabdalen” i Stockholm och gjorde kometkarriär i medievärlden.

Efter ingenjörstudier på KTH grundade Zanyar tidningen Gringo och blev rekordung chefredaktör att vinna Stora Journalistpriset. Som entreprenör har han varit med och startat fyra företag som alla har haft miljonomsättning efter första året. Zanyar är sommarpratare och författare till radio, film och antologier som Pittstim.

Han är prisbelönt regissör till filmerna Gerillasonen, Senses och Färgblind för att nämna några. Zanyar har även varit programledare för Nyhetsmorgon, konferencier för chefsgalor, styrelsemedlem i Framtidens kultur med mera.

Exempel på föreläsningar:
 • Uppdatera din svenskhet
  Vad vinner jag som individ, min arbetsplats och Sverige på mer mångfald? Hur kan jag bryta mot jantelagen och frigöra min fulla potential? Hur kan jag bemöta dem som vill tillbaka till du gamla Sverige? Hur kan jag få andra att ge mer av sig själva i du fria Sverige?
  En inspirerande föreläsning fylld av skratt, filmer, diskussion och matnyttig kunskap som kommer att förändra din syn på Sverige för alltid.
 • FeMANism
  Hur begränsas vi av gamla mansroller? Vad vinner män på jämställdhet? Hur kan vidgade könsroller skapa mer lönsamhet?
 • Ledarskap
  Hur kan vi skapa en inkluderande arbetsmiljö? Hur hanterar vi värderingskonflikter? Hur leder vi olikheter på ett hållbart sätt? Vilket ledarskap krävs av oss i framtiden?

Zanyar har varit en flitigt anlitad föreläsare i drygt femton år. Med över 500 föreläsningar i ryggen för alltifrån tusen VD:ar i Globen till småstadsskolor, är Zanyar ett säkert kort att anlita oavsett publik. De vanligaste omdömena om Zanyars föreläsningar är; ”roligt”,”inspirerande”,”tänkvärt”. Bland uppdragsgivarna kan nämnas; Swedbank, Chef, Volvo, Försvarsmaken, Malmö Opera, SKL, SVT, UNHCR.

Kontakta oss så berättar vi mer om Zanyar Adami!

Zanyar är otroligt populär hos våra studenter och när han föreläser kan man höra en knappnål falla! Zanyar har en förmåga att fånga deltagarna med sin enorma kunskapsbank. Han har både karisma och en fantastiska förmåga att fånga upp och se varje deltagare och bjuda in till dialog. Zanyar är oerhört professionell och bemöter alla med både värme och empati. Därför har vi anlitat honom i tolv år i rad.

Vid ett pass slog åskan ner med dunder och brak och vår digitala utrustning slogs ut 5 minuter innan start! Zanyar genomförde föreläsningen ändå galant helt utan manus! En fantastisk bedrift!

Jag kan med både värme och glädje rekommendera Zanyar som talare. Ingen kommer att bli besviken!

Elisabet Gersbro-Bülow, Avdelningschef Studentservice Lunds tekniska högskola

Vi har haft glädjen att ha Zanyar som gästtalare flertalet gånger i vårt ledarutvecklingsprogram för chefer i högre befattningar. Som talare kombinerar Zanyar kunskap, erfarenhet och skarp analys med konkreta exempel som ger liv åt teorierna. Lägg till ett avväpnande och varmt sätt och en portion vänlig humor så är det uppenbart varför Zanyar alltid får topputvärderingar från våra deltagare!

Klas Hyllander, Ledarutvecklingsprogrammet Walk the Talk HR AB People Management
Är föreläsaren tillgänglig?