Yasmin Nilson
Yasmin Nilson

Föreläser om: Drivkrafter, hantera motgångar, mångfald

Yasmins föreläsningsrubrik:
- Min resa
- När livet störtdök
- Gör plats för mångfald

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Gör plats för mångfald

Yasmin Nilson föreläser om sin resa som handlar om hur hon bröt nacken i tonåren och hur hon lyckades återta livet. Idag arbetar Yasmin som föreläsare och journalist och skrivit självbiografin "Yasmin - När livet störtdök".

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Hösten 1999 skulle Yasmina Nilson börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet.

I sina inspirerande föreläsningar berättar Yasmin om hur hon har burit sig åt för att omsätta detta kaos i konstruktiva krafter som strävar framåt. Hon ger en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar.

I sin nya föreläsning "Gör plats för mångfald" vill Yasmin inspirera fler arbetsgivare att se möjligheterna med att anställa människor med funktionsnedsättning. Många som anställt någon med funktionsnedsättning säger att de får en bättre arbetsmiljö och ett stimulerande arbetsklimat.

Man behöver se kompetens, förmåga och värde för funktionsnedsättning. Se människan, se individen, istället för att fokusera på negativa begrepp som till exempel nedsatt arbetsförmåga. Personer med funktionsnedsättning måste varje dag riva ner barriärer i ett redan funktionshindrat samhälle. Det finns ett driv och en kraft hos dessa personer. Gör plats för dem, så att det blir lättare för dem att ta plats. Ökad mångfald berikar arbetsplatsen för alla, menar Yasmin.

Yasmin Nilson är föreläsare och journalist. Hon har även kommit ut med boken "Yasmin - när livet störtdök". Hon programleder också podden TImglaset som tilldelades 2016 STIL-priset "Hjärter Ess" för arbetet med att synliggöra antidiskriminering, tillgänglighet och medborgligt likavärde.

I samarbete med Promotor Media. Foto: Staffan West.

Kontakta oss så berättar vi mer om Yasmin Nilson!
Är föreläsaren tillgänglig?