Thomas Ravelli

Föreläser om: Laganda, motivation, attityder, mental träning, komfortzonen

Thomas föreläsningsrubriker:
- Befinna sig i komfortzonen
- Trygghet, är det lika med stagnation?
- Se dig själv som vinnare och ha roligt på vägen

Språk: Svenska

Hemort: Göteborg

Motivation & laganda

Thomas Ravelli föreläser om individutveckling i grupp och arbetslag. Han spelade 24 säsonger fotboll på elitnivå, och med sin individuella position som målvakt i laget fick Thomas värdefulla erfarenheter som han delar med sig av. Hans föreläsningar är glädjefyllda och inspirerar till att utvecklas.

Under sin tid som elitidrottare behövde Thomas lära sig att hantera psykiska påfrestningar som prestationsångest, flyktbeteende och rädsla över att göra misstag. Det var först i slutskedet av hans karriär som Thomas förstod och översatte dessa känslor och tankar till något positivt.

Med sina föreläsningar vill han belysa och dela med sig av dessa tankegångar och hur vi kan ta oss ur negativa föreställningar. Kan man träna sig till bättre fysisk form borde man också kunna träna sitt mentala tillstånd, eller hur!? Thomas är övertygad om att alla kan utvecklas, bara man har modet att ta sig ur sin komfortzon och våga öppna dörren till det okända.

Thomas förmedlar en känsla av glädje, tillfredsställelse och inspiration till sin publik. Ofta lämnar åhörarna salen med ett leende på läpparna och en känsla av att vara oslagbara och handlingskraftiga.

Han tar många paralleller från spelplanen: ”Om du inte investerar eller satsar något kommer du aldrig att vinna någonting, utom i bästa fall spelar du oavgjort”. Thomas mål är att alla ska känna sig som vinnare, vad de än sysslar med, och att vägen dit ska vara rolig.

Thomas föreläser om att utvecklas som individ men framförallt att utvecklas som individ i laget. I Thomas föreläsning dras många paralleller mellan fotbollslaget och arbetslaget på ett slående sätt: Vem gör målen, vem spelar fram, vem är speluppläggaren och vem gör försvarsarbetet?

Här är några fler exempel på innehåll:
  • Trygghet, är det lika med stagnation?
  • Är vi rädda för förändringar?
  • Hur skapar vi en positiv självbild?
  • Hur gör vi oss spelbara?
  • Hur gör vi för att springa de där extra metrarna utan omvägar?
  • Att prestera bäst resultat under press!
  • Flyt, vad är det?
  • Carpe Diem! Lever vi i nuet?

På senare år har vi sett Thomas i TV där han vunnit såväl Mästarnas mästare (2014) och Superstars (2018).

Beroende på upplägg och närhet till fotbollsplanen finns det också möjlighet att som avslutning ha en straffsparkstävling, där vi tillsammans kan drömma om sommaren 1994 och straffarna i USA. Thomas tar även uppdrag som konferencier, moderator och toastmaster, läs mer här.

Kontakta oss så berättar vi mer om Thomas Ravelli!

Betyg: 5 (5-gradig skala)

Kommentarer:

Allt var kanon!
Precis som vi väntade oss och mer därtill
Han var allt det vi sökte
Glad
Oerhört trevlig
Ett föredöme
Charmig
Ett proffs på att fånga en publik och människor i allmänhet

Utvärdering från Sweco

Hej Thomas!
TACK för att du kom och talade inför våra medlemmar! Vi är supernöjda med ditt framförande!! Vi fick väldigt mycket positiv feedback ifrån ”gubbsen”, bl a ”Sjukt bra!”, ”Bästa föredraget vi haft på våra konferenser någonsin!!!”, ”Toppenbra!”.

En bra grej som du gör är att du ”tar med” åhörarna i ditt framförande, du engagerar dom, dom får själva tänka till och svara. Ingen som sitter och somnar där inte! Och att du ”blandar och ger” från din karriär, dina personliga erfarenheter, din spontanitet och livsglädje, sunt förnuft och en massa humor.

Nordic Galvanizers
Är föreläsaren tillgänglig?