Stefan Fölster

Föreläser om: Digitalisering, automatisering, innovationer, samhällsutveckling, trender, teknikutveckling

Stefans föreläsningsrubriker:
- Robotrevolutionen
- Framtidens jobb
- Framtiden är redan här

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Digitaliseringens tid

Stefan Fölster föreläser om innovationer, digitalisering och samhällsutveckling. Hans föreläsningar bjuder på hisnande exempel på fantastiska möjligheter och viktiga frågeställningar i en ny tid. Inte minst betydelsen av digitalisering för samhället som han ofta håller föredrag om.

Stefan Fölster är nationalekonom, författare och chef för Reforminstitutet. Han har haft toppositioner inom både Handelns Utredningsinstitut och Svenskt Näringsliv och som adj. professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Stefan har ett stort intresse för innovation och utveckling och har vigt en stor del av sitt yrkesliv till att analysera och förstå tekniska utvecklingstendenser. Han har insett att den framskridande automatiseringen för oss mot ett helt nytt samhälle – och det snabbare än de flesta tycks förstå.

I de aktuella böckerna ”Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern” (2015) och ”Framtidens Jobb” (2016) beskriver Stefan Fölster just detta.

Stefan är också flitigt anlitad internationellt. Där är han aktuell med boken ”The Public Wealth of Nations” som blev utsedd till Årets bok av Financial Times och Economist år 2015. Under 2017 kom ”The Public Wealth of Cities” som Financial Times beskriver som en av de viktigaste nya böcker om hur städer kan lyckas med att lyfta sin sociala och ekonomiska utveckling.

Stefan Fölster figurerar flitigt i media som engagerad debattör i samhällsfrågor där han anser att reformer behövs. Han ger sig även gärna ut på spännande friluftsäventyr i kajak, klättersele eller fallskärm!

Kontakta oss så berättar vi mer om Stefan Fölster!
Är föreläsaren tillgänglig?