Siavosh Derakhti

Föreläser om: Integration, mångfald, motivation, rasism

Siavoshs föreläsningsrubriker:
- Integration & Mångfald
- Uträknad till egenföretagare, förebild & hjälte

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm / Malmö

Integration & Mångfald

Siavosh Derakhti föreläser om integration, mångfald och rasism. Många berördes av Siavoshs sommarprat år 2015 då han berättade om hur en resa till Auschwitz öppnade hans ögon för de fasor som människan är kapabel till och bestämde sig för att göra något.

Siavosh Derakhti har själv genomgått en personlig resa som uträknad med besvärlig skolgång och utanförskap. Numera har han mångårig erfarenhet med att arbeta med barn & ungdomar i både kommunal- och privat regi; som barn- och ungdomsledare, mentor, kontaktperson, ungdomscoach, rastvärd, lärarvikarie, barnskötare, fritidsvikarie, fritidsledare och elevassistent.

Idag tillhör Siavosh en av Sveriges vassaste talare inom integration, mångfald, inspiration, motivation och rasism. Han är grundare av Ideella organisationen UMAF – Unga Mot Antisemitism och Främlingsfientlighet. Genom sitt arbete har Siavosh jobbat med att motverka utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism för barn- och ungdomar i Malmö och hela Sverige.

År 2013 fick Siavosh förmånen att träffa USA:s dåvarande president Barack Obama under hans statsbesök i Stockholm. Siavosh är den första som har tilldelats nyinstiftade ELSA priset från den Svenska kommittén mot Antisemitism och det första nyinstiftade Raoul Wallenberg priset från Raoul Wallenberg Academy, som delades ut av Sveriges integrationsminister.

Under 2014 fick han följande utmärkelser: Årets Svenska Hjälte, Svenska Hjältar. Även Årets Idéell Sektor Stipendiet Kompassrosen, av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap 2015.
Det är en dröm som har blivit sann för Siavosh att gå från uträknad till egenföretagare, förebild och hjälte.

Kontakta oss så berättar vi mer om Siavosh Derakhti !
Är föreläsaren tillgänglig?