Ola Schenström

Föreläser om: Mindfulness, medkänsla, stress, hälsa, ledarskap, livskvalitét, effektivare lärande

Olas föreläsningsrubriker:
- Vägen till mer medkänsla
- Mindfulness, ett konkret och effektivt sätt att hantera stress och förändringar
- Mindfulness, ett sätt att mer medvetet kommunicera med sig själv och andra.
- Mindfulness, ett effektivt sätt att minska psykisk ohälsa och öka engagemang

Språk: Svenska

Hemort: Lomma (Malmö/Lund)

Mindfulness för bättre arbetsklimat

Ola Schenström föreläser med värme, omtanke och humor om mindfulness. Det går inte att förstå mindfulness genom att bara läsa eller prata om det, man måste prova. Föreläsningen innehåller därför övningar så att du själv får prova på.

Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år och idag den ende läkaren i Sverige som enbart arbetar med mindfulness. Han är utbildad av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen. Senare års hjärnforskning visar på en mängd positiva effekter som mindfulness har på hjärnans funktion och struktur.

Mindfulness är mer ett förhållningssätt till livet än en metod. När vi är mindfulla blir vi mer fokuserade, närvarande och produktiva både hemma och på jobbet. Vi mår, sover och fungerar bättre. Vår medkänsla med oss själva och andra ökar. Istället för att automatiskt reagera i situationer ser vi istället de val vi har. Vi minskar vår onödiga stress och ökar vår livskvalitet.

Ola lär oss hur vi minskar stressen genom att lära oss praktiska verktyg att använda i vardagen. Det mesta i vår livsstil är djupt rotat i våra vanor och de flesta vet hur svårt det är att ändra en vana.

Mindfulness hjälper oss att öka medvetenheten kring de val vi har. Genom att träna Mindfulness blir du mer medveten om att tankar är just tankar och inte automatiskt sanningen. Du får också lära dig att tidigt känna igen kroppens signaler om stress och hur du kan bryta den onda spiralen.

Lära genom att göra

Under Olas föreläsningar får vi kunskap om vad mindfulness är och vi får med oss verktyg att direkt kan använda i vår vardag. Som Ola säger: - Tro inte på vad jag säger. Prova själv!

Kontakta oss så berättar vi mer om Ola Schenström!

Jag tycker att jag fått en bättre insikt om hur jag kan påverka mitt beteende tack vare träningen i mindfulness. Jag har också blivit bättre på att lyssna och känner mig lugnare.

Arnold Vonkavaara, Regionchef, Trafikverket

Jag har upptäckt en verktygslåda för välmående på riktigt som känns både enkel och hållbar. Jag hade ingen aning om att mindfulness så okomplicerat och kraftfullt kunde påverka mitt förhållningssätt och min livsstil på ett så positivt sätt. Jag är mycket öppen och nyfiken på att lära ännu mer. Jag vill gärna sprida kunskapen vidare och göra den så lättillgänglig som möjligt.

Katrin Romare, Talent Management konsult och Mindfulnessinstruktör

Tack igen för en fantastisk föreläsning!
Har fått många kommentarer kring den, personalen är lyrisk. I utvärderingen som gjordes har du fått toppbetyg.
Kommentarer såsom:
Tänkvärd och användbar i vardagen
Perfekt, laddar ner appen
Trodde inte det var något för mig, men jag är omvänd

Stort tack!

Christina Ohlsson, Vossloh
Är föreläsaren tillgänglig?