Negin Azimi

Föreläser om: Integration, Entreprenörskap, Ungdomar, Mångfald, Personlig utveckling, Samhällsförbättring

Negins föreläsningsrubriker:
– Den nya generation – hur kan samhället bli bättre på att ta tillvara ungdomars kompetenser?
– Från utanförskap till supertalang, att våga misslyckas och lyckas
– Mångfald och integration

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Från utanförskap till supertalang
– att våga misslyckas och lyckas

Negin Azim föreläser om hur hon gick från att känna utanförskap i samhället till att bli utnämnd till Sveriges ungdomsentreprenör och bli betraktad som en supertalang av näringslivet. Negin är utnämnd av tidningen Veckans Affärer till en av 20 unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på.

Nittonåriga Negin Azimi är en flitigt anlitad föreläsare och vid sidan av sina föreläsningar är hon även verksamhetsansvarig och projektledare på TEDxYouth Stockholm. Utöver detta är hon styrelseledamot i SOS-Barnbyar och driver sitt konsultföretag.

Negin föreläser om hur hon gick från att inte känna sig inkluderad i samhället till att göra det hon drömde om som sjuttonåring. Målet är att uppmuntra andra till att våga bryta mot samhällets normer och följa ens drömmar oavsett förutsättningar och ålder.

Negin utgår ifrån hennes egen historia och berättar om hur hon lyckades vända sina största motgångar till framgångar och uppmuntrar även vuxna till att ta vara på ungas kompetenser samt se olikheter som den största fördelen istället för den största nackdelen. I slutet av föreläsningen ger Negin även tre tips på hur man åstadkommer det man drömmer om.

Trots Negins ringa ålder har hon redan hunnit med att samla på sig en rad meriter. Sommaren 2016 rankade organisationen Företagarna henne som en av Sveriges mest lovande unga företagare. Våren 2016 hamnade Negin Azimi på en topplacering på Resumés lista Näringslivets 150 Superkommunikatörer. Hon hamnade på plats 14 av 150 och avgörande för placeringen på listan är att kommunikationsinsatsen ska ha bidragit till en positiv förändring i samhället och för andra människor.

Utmärkelser

Negin har även blivit utsedd till Årets uppstickare 2015 av tidningen Shortcut samt Årets supertalang 2016 av Veckans affärer (samma tidning utsåg henne 2015 till en av 20 stjärnskott i världen att hålla ögonen på). Den 20 november 2014 utsågs Negin Azimi till Sveriges ungdomsentreprenör och mottog priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

När Regeringskansliet och Utrikesdepartementet skulle diskutera global migration och utveckling med FN’s generalsekreterare Ban Ki Moon var hon den yngsta representanten på plats. Negin har tidigare även varit ambassadör för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt stiftelsen Fryshuset. Hon har talat inför medlemmar ur Kungafamiljen, Riksdagen och Svenskt Näringslivs årsstämma 2014. Negin har haft uppdragsgivare som Raul Wallenberg Academy, Teknikföretagen, Atea, Unicef samt skolor som Södra Latins gymnasium och Kungsholmens gymnasium.

Kundanpassning

Negin Azimis föreläsning passar perfekt som inspiration för näringslivet då Negin brinner för att öka dialogen mellan ungdomar och företag. Men även utmärkt som inspiration till ungdomar. Innehållet anpassas utifrån målgrupp.

 • Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt. Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet så kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi.

  Jens Spendrup
  Ordförande, Svenskt Näringsliv

 • Negin lyckas väldigt väl med att blanda inspiration och humor på ett sätt som gör att hon fångar publikens uppmärksamhet redan från början. Hon är inte heller rädd för att bjuda på sig själv!

  Andrea Cartriers Lagnefors
  Kungsholmens gymnasium elevkår

Kontakta oss så berättar vi mer om Negin!
Är föreläsaren tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
 1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
 2. Ni får förslag på föreläsare som matchar era önskemål
 3. Ni väljer föreläsare och vi skickar en bekräftelse med vår unika talargaranti och nöjd-kund-garanti