Navid Modiri

Föreläser om: Kreativitet, samtal, personlig kommunikation, storytelling, mångfald

Navids föreläsningsrubriker:
- Allt är påhittat, bli en sån som hittar på
- Mångfald , vad är det?
- Hur uppstår VERKLIG mångfald?

Språk: Svenska

Hemort: Malmö

Kreativitet, personlig kommunikation och storytelling

Navid Modiri är en av Sveriges mest anlitade och hyllade föreläsare inom kreativitet. Hans grundtes är enkel: allt som finns idag har hittats på av någon, någon gång, och det vi hittar på idag kommer finnas i morgon. Bli en sådan som hittar på. Navid uppmanar till mod och kreativitet, och river murar mellan åhörarna. Navid får människor att lyssna på varandra och prata med varandra, på riktigt.

Ett av de viktigaste besluten Navid tagit i sitt liv var när hans dotter var tre år gammal och han började fundera på vad han skulle säga till henne när hon som 20-åring frågade sin pappa vad han sysslade med som ung. Därför startade han och några goda vänner samtalsprojektet Sverige 3.0 som handlar om att skapa samtal och dialog mellan människor för att bidra till ett närmre samhälle. Sverige 3.0 ledde också till att Navid engagerade sig i olika projekt som berör frågan om mångfald och integration.

I en värld av terrorism, diskriminering, rasism och mångfaldsprojekt är det många som pratar om hur viktigt det är med mångfald men det är få personer och organisationer som vågar ställa den obekväma frågan: - Hur uppstår VERKLIG mångfald?

Bakgrund

Navid Modiri är född i Iran och uppvuxen i Sverige och tar avstamp ur sitt eget mellanförskap för att arbeta med integration. Han har spelat golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, samlat hundratals människor för att prata med varandra med nätverket ”Sverige 3.0” och arbetar aktivt med kreativitet och humor som metod för att närma sig mångfald så att fler vågar prata om det.

När Navid första gången började göra väsen av sig var det som musikartist och programledare i radio och tv. Efter ett år som programledare för Filmkrönikan på SVT startade han bloggen 365saker.se som fick 1 miljon besök under sitt första år och tog hem Aftonbladets Stora Bloggpriset 2009.

Navid hjälper människor och organisationer att tänka, tala och skriva. Kunderna sträcker sig från större bolag som Posten och Västsvenska Handelskammaren till nystartade entreprenörer och artister.

Navids föreläsningar

Navid är flitigt anlitad som föreläsare och talar om ämnen som personlig kommunikation, storytelling och kreativitet. Hans föreläsningar är en blandning av teori, storytelling och praktiska samtalsövningar som aktiverar och engagerar deltagarna.

Foto: Robert Eldrim

Kontakta oss så berättar vi mer om Navid Modiri!

Jag har haft förmånen att möta Navid i vårt arbete med att utmana vårt företag utanför alla boxar när det gäller ledarutveckling. En process där vi, som tur är, stöter på motstånd, ramlar över kanter och utmanar oss själva och varandra. I det arbetet inspirerar Navid och bidrar till nästa steg genom äkta, närvarande och sökande nyfikna frågor. Navid står på samma klippkant, vi drar varandra varsamt tillbaka över kanten eller puttar varandra lite till. Det är så det måste vara.

Mia Schneider, HR-chef på Monki/Weekday
Är föreläsaren tillgänglig?