Mikael Wiberg

Håller föredrag om: Digitalisering, IoT - internet of things, digital transformation, digitala innovationer, sociala medier

Några av Mikaels mest populära föredrag:
- Digitala strategier för Digital transformation
- Sakernas Internet – När Internet finns överallt, och i allt
- Öppna data – Öppen innovation - Säkra IT-system?
- Sociala medier – Strategier och medieträning för livet på nätet

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Umeå

Digital transformation

Mikael Wiberg, professor i interaktionsdesign, håller inspirerande föredrag om fyra teknikskiften i vårt samhälle sedan år 2000. Han beskriver den mobila revolutionen, hur vår vardag formats av sociala medier, vad öppna data innebär för företags innovationsprocesser, och vad den senaste trenden – sakernas internet – innebär för företag, och för vår alltmer digitaliserade vardag. Han berör också de djupa frågorna – styr teknikutvecklingen och digitaliseringen oss? Eller gäller det omvända?

Mikael Wiberg är en internationellt välkänd IT-forskare, designer och författare. Han är en anlitad talare och bjuder på engagerande föredrag om samhällets digitalisering – dess utmaningar och dess möjligheter. Som professor har Mikael fördjupat sig i hur vår vardag förändras med sociala medier, mobiltelefoner och ständig uppkoppling. Han har studerat öppen innovation inom organisationer, och som digital strateg har han arbetat med hur vi kan utnyttja den digitala teknikens möjligheter för olika verksamheter.

Redan före år 2000 höll Mikael föredrag om det framväxande interaktionssamhället – långt före intåget av smarta mobiler, och sociala medier. Nu vänder han blicken mot de mest aktuella digitaliseringstrenderna i vårt samhälle – från frågor om öppen innovation, digitala plattformar, och digital kompetens, till vad företag idag behöver veta för att rusta sig med digitala strategier.

Med 20 års erfarenhet av IT-branschen, och med uppdrag som digital strateg vet Mikael mycket om digitalisering och innovationer, och han har djupa kunskaper om hur våra vardagsliv vävs samman med vår teknikanvändning. Som talare inspirerar Mikael till att förstå vår digitala samtid, och hur vi kan bereda oss för kommande teknikskiften i vårt samhälle.

Som författare är Mikael etablerad med böcker om sociala medier, mobil IT-användning, interaktionssamhällets framväxt, öppna innovationsprocesser, och han är nu senast aktuell med boken ”The Materiality of Interaction” med fokus på sakernas internet.

Mikael tar även uppdrag som moderator och debattledare.

Kontakta oss så berättar vi mer om Mikael!

Vi befinner oss mitt i en samhällsprocess som transformerar samhället. Digitaliseringen är den starkast drivande kraften för denna utveckling. Mikael har en gedigen bakgrund och kompetens inom centrala områden inom digitalisering som samhällets digitalisering, interaktionsdesign och digitala innovationer. Han är en engagerad och kunnig talare med precis den framtidsorientering som vi alla behöver bli inspirerade av för att se nya möjligheter och lösningar.

AnnSofi Persson-Stenborg, Kansliråd, Finansdepartementet, Regeringskansliet

Mikael har förmågan att förklara det komplicerade på ett enkelt sätt med forskning, exempel och tankeväckande frågor inom området digitalisering och interaktionsdesign. Han har en passion för innovation och utifrån insikter om användares behov och beteenden håller han föredrag med en energi som når fram, både till publik på plats och genom TV-rutan.

Maria Nordmark, Utvecklingsansvarig, Bilda

Mikael har en unik kombination av genuin nyfikenhet, driv och kunskap – det brukar vara bra egenskaper för att kallas innovativ talare. Hans personlighet till detta gör att han alltid är en talare man inspireras av och man får med sig konkret och praktiska tips och tankeställare. Mikael brinner. Får du chansen – lyssna på honom.

Jan Tallroth, Marknadsförare & Change management konsult
Är föreläsaren tillgänglig?