Mats Rimton

Föreläser om: Framtiden, megatrender, digital utveckling, nya affärskoncept

Mats föreläsningsrubriker:
- Ni bestämmer er framtid!
- Lär om, Lär nytt och Lär rätt
- Omvärldsbevakning och Disruptiva affärsmodeller

Språk: Svenska

Hemort: Malmö

Ni bestämmer er framtid!

Mats Rimton föreläser om hur framtiden kommer att se ut inom olika områden, branscher, och framför allt vad som kommer att krävas för att följa med i utvecklingen.

Med Mats bakgrund som serieentreprenör, kreativ affärsstrateg, VD, affärs- och marknadschef i olika globala bolag samt som investerare i ett antal "start-ups", levererar han skräddarsydda föreläsningar kring hur framtiden kommer att se ut inom olika områden och branscher. Och framför allt vad som kommer att krävas för att följa med i utvecklingen.

Mats målar upp bilder med konkreta exempel som gör det möjligt för åhörarna att förstå hur Internet of Everything, artificiell intelligens, uppkopplade maskiner och våra mobiler hänger samman och ger oss nya maktbalanser, kommunikationsmönster och ett i grunden förändrat samhälle.

Mats vill ge åhörare möjligheten att förstå framtiden och de krafter som håller på att stöpa om världen runt oss. Han fokuserar på sambanden mellan de stora förändringskrafterna som idag finns och hur detta är direkt är kopplat till vår tids snabba värderings-, affärs-, kommunikations-, globaliserings-, demografi-, och klimatförändringar.

Mats vill flytta vårt fokus till människan och våra relationer till familjen, företagen, konsumenterna och vår omvärld i stort - istället för tekniken i sig. Mats talar gärna om vad som kommer att krävas av oss som individer för att vi skall överleva och framför allt må bra. Hans motto är:

"Lär Om, Lär Nytt och Lär Rätt"

Branscher krossas på nolltid och jobben försvinner, omvärldens demokratier skakar, klimatförändringarna förändrar våra liv och samtidigt springer tekniken iväg på olika håll. Vad är bra och vad är dåligt? Vad innebär detta för oss som personer, mitt företag och mitt liv? Vem blir vinnare och vem förlorar?

Kontakta oss så berättar vi mer om Mats Rimton!

När Mats Rimton på vår kundträff drog igång sitt föredrag om ”hur framtiden kommer att se ut” fick vi alla sätta på oss säkerhetsbältena för att inte trilla av stolarna. Mats levererade i ett högt tempo massor med nya kunskaper och spännande framtidsscenarier som alla kan ta till sig oavsett ålder, kön eller befattning. Han är proffsig, utmanande och underhållande, och knyter ihop nutid och framtid på ett fantastiskt sätt.

Jag tycker att Mats verkligen skiljer sig från mängden från andra föreläsare baserat på hans gedigna trend- och omvärldskunskap samt hans bakgrund och mångåriga erfarenheter som investerare och företagsledare. Vår feedback från deltagarna har aldrig varit högre!

Roger Eriksson, Norama
Är föreläsaren tillgänglig?