Marika Skärvik

Föreläser om: Ledarskap, chefskap, mentorskap, förändringsarbete, mod, innovation, framgång

Marikas föreläsningsrubriker:
-  Att leda utan att förlora sin identitet
-  Hur skapa framgångsrika organisationer och kulturer
-  Leda genom visioner
-  Hur lyckas man med förändringsarbetet
-  Tillvarata hela potentialen i din organisation – innovation och mod

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Ledarskap, mod & innovation

Marika Skärvik är en erfaren operativ chef som inspirerar och delar med sig av sina praktiska erfarenheter. Ledarskap är hennes passion och hon har tidigare fått utmärkelsen Årets Chef av Tidningen Chef. Med erfarenhet från många olika branscher, innehåller hennes föreläsningar intressanta personliga perspektiv, raka sanningar och konkreta råd att ta med direkt i vardagen.

Marika Skärvik har varit en inspirerande ledare, efterfrågad föreläsare och operativ chef de senaste 25 åren i ett antal olika företag som både VD och affärsområdeschef.

Marikas unika expertkompetens, att kombinera rollerna som professionell föreläsare och operativ chef, gör att hon är ständigt möter verkligheten och vet vad som krävs av chefer och ledare idag. Hon har arbetat med förändringsledning och hur man skapar framgångsrika organisationer och kulturer.

Som föreläsare delar Marika generöst och passionerat med sig av om hur man gör sin vardag lättare som chef. Deltagarna får konkreta råd och praktiska verktyg som kan användas i det dagliga arbetet. Andra nyckelord i Marikas framträdande är energi, mod och innovation.

Årets chef

År 2005 blev Marika vald till årets Chef med motiveringen att hon förenar fokus på affärer och resultat med ett gediget intresse för de människor hon är satt att leda. Marika blev också 2009 och 2010 utsedd till en av de 125 mäktigaste kvinnorna i näringslivet enligt Veckans affärer.

Marika har också femton års erfarenhet som mentor och coach för chefer och startade ett företag med inriktning på mentorskap för chefer redan år 2000. Hon har även fått utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av Chefsnätverket CLOSE vilket är få förunnat.

Författare

Marika har skrivit ledarskapsboken "Omänskligt mänsklig: när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap".

Kontakta oss så berättar vi mer om Marika Skärvik!

Tack för ett utmärkt föredrag idag ”Att leda genom visioner.” Kloka tankar som gav mig många bra vinklingar och stöd i chefskapet.
Jag vill som Hjalmar Söderberg beundrare visa dig vad han skrivit i Doktor Glas (du är nog bekant med texten) men anledning av din kommentar – man vill bli omtyckt.

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill komma i kontakt till vad pris som helst.”

Tack igen för en bra presentation!

Gustaf Neander, Verksamhetschef, Danderyds sjukhus
Är föreläsaren tillgänglig?