Maria Tornberg

Föreläser om: Hjärnan, neuroledarskap, motivation, ledarskap, digitalisering, samarbete, SCARF, förändring, prestation, stress

Marias föreläsningsrubriker:
- Maximera din hjärnkapacitet: bli lyckligare på köpet!
- Sju hjärnstrategier som gör dig till en bättre ledare
- Från ohälsosam stress till motivation och prestation

Språk: Svenska

Hemort: Göteborg

Ledarskap och motivation grundat på hjärnforskning

Maria Tornberg har en djup förankring i forskning och föreläser på ett tankeväckande och humoristiskt sätt om hur vi kan maximera vår hjärnkapacitet och samtidigt få roligare på jobbet. Maria har förmågan att på ett pedagogiskt och inspirerande sätt omvandla de senaste neurovetenskapliga rönen till konkreta och användbara tips och verktyg som gör skillnad på riktigt. Deltagarna får under föreläsningen genomföra olika neurologiska experiment som väcker goa skratt och utvecklar hjärnan i realtid.

Neuroledarskap är ett nytt och spännande område som bygger på mötet mellan hjärnforskning och traditionell ledarskapsforskning och som fått stor genomslagskraft de senaste tio åren.

Detta nya forskningsområde har bidragit till att många konventionella teorier om ledarskap nu börjar ifrågasättas, samtidigt som det ger oss helt nya kunskaper om hur ledare och organisationer kan arbeta med motivation, förändring och samarbete.

Neuroforskare världen över menar att det är viktigt att dagens ledare och medarbetare får tillgång till denna nya kunskap så att de kan växa och utvecklas, inte bara överleva, i vår komplexa och snabbt föränderliga värld.

Med hjälp av den senaste forskningen om hjärnans funktioner och kemi får deltagarna:

  • Förståelse för varför vi gör som vi gör och hur vi bättre kan nyttja vår hjärnkapacitet.
  • Kunskap om de processer och signalsubstanser i hjärnan som påverkar oss på jobbet.
  • Konkreta verktyg som på ett enkelt sätt gör oss lyckligare, motiverade och balanserade.

Föreläsningen är inspirerande och väcker nya infallsvinklar, och genom att sätta saker i ett annorlunda perspektiv får deltagarna med sig nya tankar, idéer och konkreta tips till den egna vardagen. Vi kan bara nå vår fulla potential om vi förstår hjärnan, dess begränsningar och behov. Ger vi hjärnan vad den behöver mår vi bra och presterar bättre!

Kontakta oss så berättar vi mer om Maria Tornberg!

Jag uppskattar stort Marias tydliga framtoning. Att hon inte lindar in resultaten av forskningen utan framför dem på ett mycket pragmatiskt sätt samtidigt som humorn finns där som ingrediens. Respekt.

Kennie Kjellström, Direktör, Volvo Group

Grymt bra och inspirerande föreläsning! Du är en stjärna!

Carina Andersson, Kommunikationsstrateg, Sundbybergs stad

Maria ger ett otroligt kompetent intryck på scen. Maria har förmågan att göra det svåra enkelt, hennes öppenhet och äkta intresse gör att hon får en otroligt bra och nära kontakt med publiken. Vi kan varmt rekommendera Maria!”

Sofia Gartman, Affärsutvecklare, Västsvenska Handelskammaren

Jag har gått på rätt många föreläsningar genom åren, både hos Er på IHM och på andra ställen/företag och det här var den bästa.

Torkel Nyberg, IHM
Är föreläsaren tillgänglig?