Maria Ahlsén

Föreläser om: Hälsa, kost, träning, stress, fysiologi och dess myter

Marias föreläsningsrubriker:
- Frisk utan flum
- Hälsa – myter & sanningar
- Stress – livsfarligt och livsviktigt

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Frisk utan flum

Maria Ahlsén föreläser om hälsa på ett inspirerande och pedagogiskt sätt. Hon bjuder åhörarna på en faktaspäckad stund som sammanfattar kunskapsläget med hjälp av tydliga exempel.

Genom att utgå från människokroppens funktioner, fysiologin, berättar Maria vad vi behöver och inte behöver för att uppnå bättre hälsa. Myter krossas och åhörarna får med sig handfasta råd om hur man kan göra förändringar i rätt riktning.

Stora hälsovinster fås med små justeringar av kosten, ökad vardagsrörelse, regelbunden motion och minskad stress. Ändringarna behöver inte ta mycket tid i anspråk och inte heller kosta mycket men de gör stora skillnader.

Maria har skrivit boken ”Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa” tillsammans med Jessica Norrbom. De föreläser även tillsammans om hur kroppen fungerar på ett lättbegripligt sätt samt hur du skapar en hälsosam och hållbar livsstil.

Maria Ahlsén har en imponerande CV och är expert inom hälsa. Hon har forskat inom medicin och har skrivit en licentiat- och en doktorsavhandling som handlar om bland annat diabetes, sockeromsättning, muskler och träning. Förutom de akademiska meriterna är Maria även löpcoach.

Nu är hennes arbete framförallt inriktat på att sprida den evidensbaserade kunskap som finns inom högskolevärlden till intresserade i den övriga befolkningen genom undervisning, föreläsningar och författande.

Exempel på tidigare föreläsningserfarenheter, förutom undervisning på utbildningar på medicinska högskolor, är Nobelmuseet, Edins kranar, Söderberg och partners, Schibsted och Bausch and Lomb.

Kontakta oss så berättar vi mer om Maria Ahlsén!
Är föreläsaren tillgänglig?