Malin Persson

Föreläser om: Hållbarhet, trendspaning, livsstil, mode

Malins föreläsningsrubriker:
- Personligt och klimatsmart: trend eller behov?
- Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?
- Upcycling: så återanvänder vi gamla prylar på nya sätt!

Språk: Svenska

Hemort: Malmö

Klimatsmart - trend eller behov?

Malin Persson föreläser om hållbar konsumtion och livsstil. Med sitt starka engagemang bjuder hon på ett underhållande sätt på många inspirationstips och idéer från sin kunskapsbank.

Malin Persson arbetar som programledare, inredningsstylist, bloggare, influencer och föreläsare. I flera säsonger har Malin Persson varit programledare och redaktör för SVT succén Trädgårdstider – ett livsstilsprogram där Malin tillsammans med bland annat Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor inspirerat inom återbruk, design och livsstil.

Personligt och klimatsmart - trend eller behov?

Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på.

Malin delar med sig av inspiration från sitt eget liv och guidar er med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar på ett personligt och klimatsmart sätt.

Grundtanken är reuse, reduce och recycle - återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt.

Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?

Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör kommer vi att behöva fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck.

Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt henne berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Upcycling – så återanvänder vi gamla prylar på nya sätt!

För Malin har det blivit en viktig utmaning att ge gamla saker ett nytt liv. Istället för att låta gamla och förbrukade saker stöpas om i samma form innebär upcycling att man låter föremålen få helt nya funktioner, kanske inom helt oväntade användningsområden.

Upcycling är en sammansättning av orden recycling (återvinning) och up som står för att man förbättrar kvaliteten på det man återvinner genom att förändra det på något sätt.

Malin ser upcycling-rörelsen som ett uttryck för en vilja bort från slit-och-släng-samhället.
- Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar här hemma, men vad jag kan göra är att hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!”, säger Malin.

I samarbete med Promotor Media. Foto: Linda Alvegren.

Kontakta oss så berättar vi mer om Malin Persson!
Är föreläsaren tillgänglig?