Lina Thomsgård

Föreläser om: Jämställdhet, mångfald, kommunikation, förändring

Linas föreläsningsrubriker:
- Sörj inte, organisera er! Men hur?
- En annan historia, en annan framtid.
- DET GÅR! 10 konkreta tips för ett effektivt jämställdhetsarbete.

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

En annan historia, en annan framtid.

Lina Thomsgård är en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förbättring. Hon har alltid haft förmågan att engagera, hennes sätt att sprida kunskap gör att människor vill lyssna. Hon för människor samman för att åstadkomma positiv förändring där det som mest behövs.

Lina Thomsgård grundade Rättviseförmedlingen och är nu chef för det nystartade museet Stockholms Kvinnohistoriska, skribent, föreläsare och programledare för den populära podden Dumma människor, hyllad som Sveriges smartaste podcast av SvD.

Hon har tidigare varit programledare för SVT:s kulturmagasin Kobra och tävlat i På Spåret tillsammans med Jason Diakité. Som skribent har hon bland annat skrivit för Aftonbladet och Fokus.

Sörj inte – organisera er! Men hur?

Om hur engagemang och förändringsvilja kan samlas på nätet för att åstadkomma konkret skillnad. I denna föreläsning berättar Lina om hur hon har gjort för att engagera kring jämställdhet och mångfaldsfrågor på nätet. Hur får man människor att gilla, dela och engageras av det man vill kommunicera? Går det att prata jämställdhet och mångfald i sociala medier, påverka opinionen och driva viktiga frågor i dagens digitala samhälle?

En annan historia, en annan framtid.

Vad händer om vi vänder upp och ned på världshistorien? Vilka kvinnor är det skolans historieböcker missat, och vad kan vi lära oss av filmerna, serietidningarna och nyhetsmediernas världsbild? Vad har kvinnorna haft för sig medan männen skrivit historia?

I en inspirerande och rolig timme tittar vi på världshistorien med helt nya ögon – och med hjälp av 51 minnesvärda kvinnor inom politik, sport, ekonomi och kultur kan vi utmana vår världsbild och få nycklar till hur vi kan undvika de fallgropar som gör att historien upprepas.

I den här föreläsningen delar Lina med sig av konkreta tips, förändringspepp samt roliga tankeväckande livsöden.

“Om du kommer till en stängd dörr som inte ger med sig, ta ett steg bakåt och sparka in den. Men glöm inte att hålla upp den så att andra kan komma efter.”

Muriel Siebert, första kvinna på Wall Street

DET GÅR!
- 10 konkreta tips för ett effektivt jämställdhetsarbete.

Sitter det verkligen ”i väggarna” – eller kan vi istället börja ställa oss rätt frågor? Kommer tiden lösa problemen – eller är det vi som måste göra jobbet? Har vi gått på alla de vanligaste tankefelen som aktiverar jämställdhetsbromsarna? Detta är en föreläsning som vill ge nya perspektiv, inspirera, utmana och ge er verksamhet den kunskap och de verktyg som behövs för att ta tillvara på all den kompetens och talang som finns i Sverige. Med hjälp av forskning och pedagogiska exempel får ni roliga tankeväckande fakta och matnyttiga råd som kan göra att ni efteråt kommer att arbeta annorlunda

Kontakta oss så berättar vi mer om Lina Thomsgård!
Är föreläsaren tillgänglig?