Klas Hallberg

Föreläser om: Attityder, bemötande, prioriteringar, effektivitet, prestation, entreprenörskap

Klas föreläsningsrubriker:
- Effektivare verksamhetsstyrning
- Personlig effektivitet
- Hedra mysteriet: prestera bättre och må bättre
- Mask, mört, gädda: entreprenörskap och affärsmannaskap
- YCDBRALAI: arbeta mindre och få mer gjort
- Bemötandets magi: vardagligt ledarskap
- Hångla mer: få ut mer av vardagen
- Om det möjliga och det omöjliga

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Om det möjliga och det omöjliga

Klas Hallbergs föreläsningar präglas av att de bygger till stor del på berättelser och metaforer och att de alltid pendlar mellan humor och allvar. Just pendeln mellan humor och allvar är signifikant för Klas sätt att kommunicera.

Klas förmåga att skapa god kontakt med publiken är en annan viktig detalj. Den förmågan bygger på att han är gediget nyfiken på sin publik och hela tiden anpassar tempo och innehåll utifrån publikens reaktion. Därmed kan Klas nästan till hundra procent garantera att den generella känslan i magen hos publiken kommer att vara positiv när han är klar.

Innan Klas Hallberg ställde sig på scen ägnade han åratal åt att lära sig allt om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, accelererat lärande, snabbläsning, hälsa och egen utveckling. Och lite ekonomi. Klas är avhoppad ekonom och han berättar själv att eftersom han inte lärde sig mycket under dessa år ägnade han desto mer tid åren efter till att lära sig hur man egentligen lär sig saker. Den kunskapen använder Klas på scen. På sina föreläsningar inspirerar Klas deltagarna till att se hur dom själva kan delta i sina egna liv och inte lägga ut det på andra.

Några av Klas föreläsningar:

Verksamhetsstyrning i en föränderlig värld

Vi måste ha styrning – men vi får inte fastna i den. En otroligt rolig föreläsning med obehagligt tydliga sanningar.

Bemötandets magi: om vardagligt ledarskap

En vidrig sanning är den – men ändå sann: Vi leder varandra genom vårt sätt att bemöta varandra. En riktigt rolig föreläsning om hur vi faktiskt påverkar vår omgivning med vårt sätt att bemöta andra i vardagen.

Personlig effektivitet

Om att ta eget ansvar för att få saker gjorda. En lömsk föreläsning där medarbetarna skrattar sig till den obehagliga insikten att de är inblandade själva i sina egna liv.

Mask – mört – gädda: om entreprenörskap och affärsmannaskap.

En fruktansvärt enkel metafor som ger väldigt tydliga förhållningssätt för framgång. Man gräver mask och agnar med den för att fånga mörten, som man sedan lockar gäddan med. Om att gilla att gräva mask – och även komma ihåg att det ska upp gäddor i båten också!

Prestera bättre och må bättre

Det finns en ganska vanlig föreställning om att man antingen får prestera eller må bra. Den här föreläsningen hamrar på ren värmländska in det uppenbara: vi kan och ska BÅDE prestera OCH må bra.

Att göra det omöjliga möjligt

Vi tar oss ut i fältet av möjligheter och upptäcker dem i vardagen. Vi gör oss av med begränsande föreställningar och älskar äventyret. Det här är en riktig rock´n roll-föreläsning om att spränga gränser. Yes!!

Foto: Anna-Lena Ahlström

Kontakta oss så berättar vi mer om Klas Hallberg!

Klas föreläsning var underhållande med en allvarlig underton, gapskratt varvades med allvar. Mycket av det som sas på scen bar jag med mig länge efteråt. Klas är fenomenal att få fram sina budskap och att fånga publiken.

Magdalena Öhrn, Informationschef, Ving Sverige
Är föreläsaren tillgänglig?