Johanna Davidsson

Föreläser om: Genomföra drömmar och mål, positivt tänkande, hantera motgångar, inspiration, god och sund vardagshälsa

Johannas föreläsningsrubriker:
-
Äventyr och drömmar
- Hälsosamma äventyr
- Inspirationsföreläsning

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Tromsö (Norge)

Hälsosamma äventyr med Solosister

Johanna Davidsson är äventyrare och sjuksköterska. Hon är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som äventyrare vill hon inspirera fler att ge sig ut på tur.

Johanna Davidsson kombinerar sitt arbete som sjuksköterska med tid att vara ute i bergen och naturen eller att hålla inspirationsföreläsningar. Föreläsningarna handlar om att följa sin dröm, strategier för att genomföra de och hur motgångar kan hanteras.

Hennes största styrka är lusten till naturen och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med sin storsyster kitade (man kombinerar skidor och litet segel) hon över hela Grönlands inlandsis från söder till norr.

Nästa stora tur genomförde Johanna solo när hon ensam skidade till Sydpolen och blev därmed första svensk som tagit sig både in och ut från polpunkten. Turen in blev även ett världsrekord som snabbaste kvinna från kusten till Sydpolen.

Med sin sjuksköterskebakgrund har Johanna mer kunskap än andra äventyrare. Hon vill förmedla hur fysisk aktivitet ger god hälsa både för kroppen och själen. Hon vill inspirera andra att ta sig ut i naturen för att främja en god vardagshälsa. Johannas positiva spirit smittar hon av sig på åhörarna och publiken blir inspirerade till drömmar och tur.

Johanna Davidsson fick utmärkelsen som Årets Kvinnliga Äventyrare 2014 tillsammans med sin syster och fick priset igen 2016 för sin Sydpolsexpedition.

Kontakta oss så berättar vi mer om
Johanna "Solosister" Davidsson!

Festivalen Women in sport and Adventure är en mötesplats för de som brinner för idrott, äventyrssport och jämställdhet. Arrangören Girls in Sport ville bjuda in intressanta och goda förebilder för att skapa ett starkt intresse kring kvinnligt idrottande. Johanna är en modig, stark och driven kvinna som går från ord till handling för att förverkliga sina drömmar. Inget är omöjligt för henne.

Jenny Lidqvist, Women in Sports and Adventure
Är föreläsaren tillgänglig?