Johan Rheborg

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Komiker

Johan Rheborg är en av landets populäraste komiker. Hans standup-turné "Rheborg" kallades bland annat “fullständigt halsbrytande komik” (Expressen) och "magiskt” (NSD). Johan vann dessutom svenska humorpriset 2015 både för årets manliga humorprestation och årets humorprogram ("Morran och Tobias").

Johan Rheborg har i över 20 år varit en av landets mest omtyckta komiker och skådespelare. Han har skapat klassiska karaktärer så som Percy Nilegård och “Fredde” i TV4:s succéserie “Solsidan”. Han har dessutom nominerats till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Killinggängets film "Fyra nyanser av brunt”.

På scen har Johan Rheborg bland annat medverkat i musikalerna "Rock of Ages”, "Singin' in the Rain" och "Little Shop of Horrors" samt i pjäserna "Gifta vänner", "Mellanrum" och "Nattpromenad" på Stockholms stadsteater.

2013 släppte Johan Rheborg fotoboken "Backstage" och gjorde den hyllade humor-serien "Allt faller" tillsammans med Jonas Gardell och Henrik Schyffert. Han samarbetade återigen med Henrik Schyffert i SVT-programmet "Alla är fotografer", vars andra säsong är nominerad till tv-priset Kristallen.

Våren och hösten 2014 turnerade Johan Rheborg med sin hyllade standup-föreställning “Rheborg” och i slutet av året medverkade han i radions julkalender "High tower”. Han har också de senaste åren gjort stor succé som den udda figuren "Morran”, mamma till Robert Gustafssons karaktär Tobias och i huvudrollen i succéföreställningen "En man som heter Ove".

Kontakta oss så berättar vi mer on Johan Rheborg!

Roligt på ett smart sätt. Modigt och oerhört fint.

Barometern, 4 av 5 Om standup-föreställningen “Rheborg”
Är underhållaren tillgänglig?