Johan Norberg

Föreläser om: Megatrender, globalisering, framtidstrender, entreprenörskap

Johans föreläsningsrubriker:
- Framsteg, tio skäl att se fram emot framtiden
- Globalisering

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Framsteg - tio skäl att se fram emot framtiden

Johan Norberg är författare, dokumentärfilmare och idéhistoriker. Han är också en ofta anlitad föreläsare och talar bland annat om entreprenörskap, megatrender och globalisering. Johan har skrivit tjugo böcker om många olika områden – från global ekonomi till lyckoforskning.

Johan Norberg har hyllats särskilt för sin förmåga att göra komplexa tankar lättillgängliga och utmana sin publik med sann tankeskärpa för att möta en snabbföränderlig värld.

Han är en passionerad, erfaren och erkänd talare med uppdrag från Stockholm till Sydney, från Buenos Aires till Beijing och från Kairo till Capitol Hill, i ämnen som frihet, utveckling och globala trender.

Hans böcker har nått en global publik och översatts till över 25 språk. Han är en flitig kommentator i svenska och internationella media, i Sverige särskilt känd som kolumnist i Aftonbladet och krönikör i Godmorgon Världen i P1.

Johans senaste bok, den hyllade Framsteg – tio skäl att se fram emot framtiden, valdes till årets bok av The Economist, Guardian och Observer. The Economist kallar den ”en virvelvind av bevis… en explosion av sunt förnuft” och The Times skriver ”Norberg har tunga argument och han för fram dem med energi och charm. En relevant bok i dessa gnälliga tider.
PM Nilsson i Expressen: ”Johan Norberg är något så ovanligt som en svensk intellektuell världskändis. Jag kan inte komma på någon annan som har så ryktbar ställning”.

"Vi har kommit långt i strävan att tackla de problem vår art står inför. Vi har nu en god uppfattning om vad som kommer krävas för att vi ska fortsätta göra dessa framsteg. Men det är ett val. Vi kan fortfarande förstöra allt detta. Vi har gjort det förut – som individer, företag, länder. Framtiden är vår att vinna – eller förlora", säger Johan.

För sitt internationella arbete har Johan Norberg mottagit the Distinguished Sir Anthony Fisher Memorial Award från den amerikanska Atlas Foundation, och guldmedaljen från den tyska Hayek Stiftung, det året delat med tidigare brittiska premiärministern Margaret Thatcher.

Foto: Eli Sverlander

Kontakta oss så berättar vi mer om Johan Norberg!

Norberg has a strong case and he makes it with energy and charm.

Robbie Millen, The Times

His unfailing optimism and well-argued points generate powerful good-news vibes.

Esquire

Norberg is the best thing Sweden has produced since Ingrid Bergman.

Laissez Faire Books
Är föreläsaren tillgänglig?