Johan Wendt

Föreläser om: Entreprenörskap, socialt entreprenörskap, kommunikation

Johans föreläsningsrubriker:
– Socialt entreprenörskap
– Lär dig tänka som en kodare

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Socialt entreprenörskap

Johan Wendt har blivit utsedd som Skandinaviens främsta sociala entreprenör, Supertalang, Årets entreprenör, och Superkommunikatör. Som entreprenör är Johan mycket hyllad och som talare är han älskad. Boka Johan för höra hans känslosamma och innovativa resa där han berättar hur idén kom till men även hur han fick kämpa för att tro på sig själv.

När Johan först lämnade karriären som ingenjör bakom sig för att starta sin första verksamhet så var det bara ris och ingen ros. Han fick höra att av en tilltänkt finansiär att det var den dummaste idén personen någonsin hade hört.

Men Johan gav inte upp, han startade den ideella läxhjälpen Mattecentrum som idag är Europas största ideella läxhjälp och ger gratis hjälp i matte till ca 1.000.000 barn varje månad. På en icke-existerande budget byggde han en folkrörelse som skulle revolutionera sättet att lära sig.

Efter framgången med Mattecentrum har Johan startat Kodcentrum (som lär barn programmering gratis) och startat Ung Autism som ger gratis samspels- och kommunikationsträning till barn med en autismdiagnos.

Utöver verksamheterna han skapat så har han även skrivit ett flertal böcker dels om socialt entreprenörskap men även barnböcker.

Idag sitter Johan i ett flertal styrelser, bland andra för Röda Korset och Utbildningsradion.

Utöver sin engagerande berättelse om sitt entreprenörskap så har Johan en populär föreläsning som heter ”Lär dig tänka som en kodare”.

 • Johan delar med sig av sin personliga story för att inspirera oss alla att dagligen vilja påverka och förändra. Han representerar allt det som jag strävar efter att vara, både hemma och i mitt arbete.

  Christina Stenbeck

 • Johan Wendt, entreprenören bakom världsledande Skandinaviska organisationen Mattecentrum.

  The Guardian

 • En otroligt inspirerande entreprenör!

  Jerry Greenfield
  Grundare Ben & Jerry’s

Kontakta oss berättar vi mer om Johan Wendt!
Är föreläsaren tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
 1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
 2. Ni får förslag på föreläsare som matchar era önskemål
 3. Ni väljer föreläsare och vi skickar en bekräftelse med vår unika talargaranti och nöjd-kund-garanti