Johan Rheborg

Föreläser om: Kreativitet, hantera motgångar, drivkrafter

Johans föreläsningsrubrik:
- Varför gör man det man gör?

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Varför gör man det man gör?

Johan Rheborg är en av landets populäraste komiker. Hans standup-turné "Rheborg" kallades bland annat “fullständigt halsbrytande komik” (Expressen) och "magiskt” (NSD). Johan vann dessutom svenska humorpriset 2015 både för årets manliga humorprestation och årets humorprogram ("Morran och Tobias").

I föreläsningen “Varför gör man det man gör?” berättar Johan Rheborg om hur Percy Nilegård blev till, om Killinggängets kreativa process och om avgörande händelser i unga år som fick honom att bli den artist, regissör och manusförfattare han är idag.

Under föredraget tar Johan med publiken på en mycket personlig resa tillbaka till sina första år i vuxenlivet. Öppenhjärtligt berättar han om motgångar som fick honom att växa upp på ett mycket brutalt sätt, och som resulterade i att han aldrig gav upp sina drömmar om att få arbeta med film och teater. Ur viljan att motbevisa de som haft fel föddes Johans kreativitet. Det är tack vare dessa motgångar vi idag kan räkna Percy Nilegård och Kenny Starfighter till några av den svenska populärkulturens höjdpunkter.

Johan berättar också om hur slumpen har påverkat hans karriär, om vikten av dåliga idéer och om hur läkarbesöken förändras efter 40. Allt med Rheborgsk värme och humor.

Johan Rheborg är en av svensk humors mest centrala gestalter. Han har stått på standup-scener sedan 2006, spelat i otaliga filmer, pjäser och tv-serier och skapat flera älskade karaktärer, som Percy Nilegård, Kenny Starfighter och “Fredde” i “Solsidan”. Som manusförfattare har Johan skapat populära humorserier som "Allt faller”, ”Jättebästisar” och ”Morran och Tobias” och han är dessutom en populär föreläsare.

Kontakta oss så berättar vi mer om Johan Rheborg!

"Rheborgs komiska styrka ligger i iakttagelser och ett bombardemang av träffsäkra adjektiv."

Arbetarbladet (betyg 4 av 5) Om standup-föreställningen “Rheborg”
Är föreläsaren tillgänglig?