Jessica Norrbom

Föreläser om: Hälsa, kost, träning, myter, stress, fysiologi

Jessicas föreläsningsrubriker:
- Frisk utan flum
- Träningens effekt på hjärnan
- Stress - livsfarligt och livsviktigt

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Frisk utan flum

Jessica Norrbom föreläser om varför och hur små förändringar kan leda till stora hälsoförbättringar. Hennes evidensbaserade inspirationsföreläsningar beskriver på ett underhållande sätt hur kroppen fungerar och hon kommer att avslöja ett antal sega hälsomyter.

Att investera i hälsa och friskvård har många fördelar. Jessica Norrbom, doktor i fysiologi, erbjuder inspirationsföreläsningar inom träning och hälsa och alltid med fokus på den senaste forskningen inom området.

Jessica har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren både på högskolor och på företag och olika organisationer. Hon har medverkat på Forskarfredag och andra liknande arrangemang för att sprida kunskap om forskning och vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv.

Jessica kundanpassar sina föreläsningar till den aktuella målgruppen. Hon har stor vana att prata om forskning på ett populärvetenskapligt och engagerande sätt och täcker in många områden som exempelvis inaktivitet/stillasittande och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress, återhämtning och livsstilsförändring.

Tillsammans med kollegan Maria Ahlsén har hon skrivit den populärvetenskapliga hälsoboken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag, 2017). De föreläser även tillsammans om hur kroppen fungerar på ett lättbegripligt sätt samt hur du skapar en hälsosam och hållbar livsstil.

Jessica är disputerad i fysiologi och forskar inom molekylär arbetsfysiologi. Hennes forskargrupp undersöker hur gener uttrycks och regleras i samband träning. Dagens forskning visar tydligt att regelbunden träning inte är något annat än just en mirakelkur som inte bara gör att du går ner i vikt och får bättre kondition och styrka.

Genom att röra på dig kan du förebygga många livsstilssjukdomar. Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att leva längre – du blir yngre rent biologiskt!

Kontakta oss så berättar vi mer om Jessica Norrbom!
Är föreläsaren tillgänglig?