Henrik Widegren
Föreläser om: Hälsa, kommunikation
Föreläsningsrubrik:
- Skratt - inget man skojar bort
- Rösten - hörs mer än orden
- Medicinens sjuka historia
- Mat & Myt
Språk: Svenska, Engelska
Hemort: Skåne
Skrattets läkande kraft och medicinens sjuka historia
Henrik Widegren är läkaren som blev känd för svenska folket i TV-programmet Fråga Lund. Hans sätt att med glimten i ögat förklara hur kroppen fungerar gick rakt genom rutan.
Henrik Widegren har många strängar på sin lyra, som läkare och artist erbjuder han föreläsningar som blandar humor med forskning. Ända sedan studieåren i Lund har han gillat komedi, teater och musik.
Skratt – inget man skojar bort
Är humor bara på skoj? I den här föreläsningen utgår Henrik från kliniska studier som visar att skratt har positiva hälsoeffekter på energiförbränningen, blodtrycket, immunförsvaret och kan förebygga utbrändhet. Och så är det ju kul att skratta!
Rösten - hörs mer än orden
Vilken roll spelar rösten? Jo, den påverkar hur vi bemöts och vår förmåga att kommunicera. Henrik ger ett medicinsk, humanistiskt och sociologiskt perspektiv på rösten. Han ger även tips på hur man kan använda sin röst bättre. Om det passar, tar Henrik gärna med sig gitarren och sjunger några glada visor för att visa ytterligare en dimension av rösten.
Medicinens sjuka historia
Tydligen har sjukvården har inte alltid varit hälsosam. Denna föreläsning är populärvetenskaplig och komisk, och innehåller både prat och sång. Den handlar om läkekonsten och sjukvården genom tiderna, och alla galna saker som har gjorts. 7000 år av medicinhistoria på 70 minuter, från Hippokrates till Dr Google.
Senaste åren har han gjort turnéer i Sverige med populärvetenskapliga föredrag som blandar prat och sång, man kan kalla det infotainment eller undervisningsunderhållning. Själv säger Henrik: - "Ett bra föredrag ska vara både lärorikt och underhållande!"
Fotograf: Freddy Billqvist
Kontakta oss så berättar vi mer om Henrik Widegren!
Showen hade inga döda eller ens sjuka punkter, fyndiga roligheter droppades tätt