Håkan Ericson

Föreläser om:  Team, lagarbete, samarbete, attityder, mental träning

Håkans föreläsningsrubriker:
- Vägen mot guldet
- Då det omöjliga inte fanns – guld mot alla odds

Språk: Svenska

Hemort: Åby

Då det omöjliga inte fanns

Håkan Ericson ledde U21-landslaget i fotboll till ett historiskt EM-guld 2015.  När Idrottsgalan summerades hade priserna för Årets lag, Årets prestation delats ut till U21-landslaget och Årets ledare gick till lagets förbundskapten Håkan Ericson.

Håkan Ericson öppnade sina sinnen och släppte på kontrollbehovet. Det gjorde honom till en mer harmonisk människa och en bättre ledare. Det lade också grunden till ett guldlag - och utmärkelsen som Årets ledare.

Håkan Ericsson u21

Men vägen dit har inte varit rak och lätt. Håkan Ericson har alltid velat väldigt mycket. Men i sina motgångar har hans personliga utveckling tagit fart.

Håkan berättar att han alltid varit noggrann, strukturerad och planerande. Vidare tror han att hans insikter, om att han ville ha kontroll på allt, har gjort att han på riktigt lärt sig att delegera.

Det var i mötet med ett gäng unga individualister hans nyvunna insikter och omprövade ledarskap skulle testas i skarpt läge. Håkan menar att dagens spelare är ett unga företagare som reser runt och vill vidare. Han tror det är likadant i arbetslivet idag. Vi kan inte anställa någon och tro att vi ska ha den personen kvar i 15 år. Det är snarare så att vi behöver hjälpa individen att växa och komma vidare inom företaget eller något annat. Inom den tiden kommer arbetsgivaren att tjäna på ha den här individen. Det är så Håkan tror att ledare inom näringslivet behöver agera.

Håkan menar att om individen ska lysa måste laget fungera. Många tror att den här generationen är egoister som inte tar ansvar. Så är det inte, säger Håkan, de har en enorm drivkraft att komma vidare.

Håkan Ericson lyckades sälja in sin idé om att ett fungerande kollektiv också ger personlig vinning och utveckling. Det släppte lös en energi som gav EM-guld.

Författare

Håkan har också tillsammans med Håkan Wallenius skrivit boken "OM - vägen till EM guldet".

Kontakta oss så berättar vi mer om Håkan Ericson!

"Jag vill tacka dig för en mycket inspirerande föreläsning igår. Det var helt fantastiskt!"

Elaine West

"Tack för en stark och inspirerande föreläsning idag. Trots att man visste resultatet var klippen du visade lika spännande ännu en gång. Den mentala kraften är magiskt starkt. Att kunna coacha människor i en gemensam och individuell resa är häftigt.  Oerhört spännande! Brinner ju för människor och organisationer i utveckling som den beteendevetare, utvecklare och coach jag är.

Du gav inspiration och kraft idag. Tack Håkan!"

Varma kramar från Ulrica

"Jag lyssnade på dig vid lunchföreläsningen du höll för Väsby Promotion i onsdags (vi snackade också en stund efteråt, det var jag som berättade att jag arbetade med rekrytering på en redovisningsbyrå som jag driver tillsammans med min bror). Tack för en mycket intressant och inspirerande föreläsning! Jag hittade många punkter där jag kunde dra paralleller till vår verksamhet och få tankar kring hur vi kan förbättra vårt arbete (samt hur jag skulle kunna utveckla mig själv som person)

Än en gång tack, ser fram emot att lyssna till dig framöver (t ex på Näringslivsdagen i Väsby i höst) och ta del av dina insikter även i bokform. Önskar dig och laget varmt lycka till i kommande EM, jag är en (av många) som lär följa mästerskapet med stort intresse och förväntan!"

Martin Grimlund, Win Win Ekonomi AB
Är föreläsaren tillgänglig?