Fredrik Lindström

Föreläser om: Språk, kultur, beteenden

Föreläsningsrubriker:

- Svensk och osvensk mentalitet
- Världens dåligaste språk
- Svenska dialekter

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Stand-up, konferencier, föreläsare

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt unika sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina föreställningar, TV-program, böcker och sommarprat.

Fredrik Lindström är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största humorsuccéer på senare år: ”Ljust & Fräscht” och "ÄGD - vad kostar ett rikare liv?".

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i ”Hassan”. Han har skrivit ett tiotal böcker - såväl skönlitteratur som populärvetenskap - regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om”, ”Svenska dialektmysterier".

I soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, ringar Fredrik in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Fredrik erbjuder följande föreläsningar:
  • Svensk och osvensk mentalitet
    Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar - som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse
  • Världens dåligaste språk
    Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga
  • Svenska dialekter
    Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder

Fredrik är en mycket populär och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han sina åhörare.

Foto: Kitty Lingmerth

Kontakta oss så berättar vi mer om Fredrik Lindström!
Är inspiratören tillgänglig?