Fredrik Lindström

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Stand-up, konferencier, föreläsare

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt unika sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina föreställningar, TV-program, böcker och sommarprat.

Fredrik Lindström är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största humorsuccéer på senare år: ”Ljust & Fräscht” och ”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?”.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i ”Hassan”. Han har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap – regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om”, ”Svenska dialektmysterier”.

I soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, ringar Fredrik in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Fredrik är en mycket populär och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han sina åhörare.

Foto: Kitty Lingmerth

Kontakta oss så berättar vi mer om Fredrik Lindström!
Är underhållaren ledig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
  1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
  2. Ni får förslag som matchar era önskemål
  3. Ni väljer underhållare och vi skickar en bekräftelse