Emma Molin

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Moderator, konferencier, komiker

Emma Molin är komiker, skådespelare och en av Sveriges skarpaste kvinnor. Hon har med sitt manusförfattande till bland annat avsnitt i ”Grotescos sju mästerverk” – både väckt upp sömniga herravälden och stärkt många kvinnor i och utanför branschen.

Emma Molin leder också stora event och tv-sända galor som Grammisgalan och Guldbaggegalan.

Men resan dit började redan som 13-åring då hon såg på revyn Knäpp-igen med Povel Ramel och direkt kände ”Här hör jag hemma”. I gymnasiet lärde hon känna Henrik Dorsin, som hon gjorde lite krogshower och revyer med på Lidingö, och sedan i det som senare blev Grotesco-gänget.

Emma har studerat retorik, media och kommunikation vid sidan av teaterengagemang. Hon körde standup ett par gånger och fick jobb på Sveriges Radio och P3-programmet ”Pang Prego”. Efter det kunde man se Emma i SVT:s/UR:s ”Bokstavslandet”, humorprogrammet ”Partaj” och även ”Grotesco” kunde synas på TV under den här perioden.

I slutet av 2017 sändes ”Grotescos sju mästerverk” i SVT där Emma Molin, i avsnittet ”Ladies Night”, var med och synliggjorde patriarkala-strukturer med en enorm träffsäkerhet och där hyllningarna svämmade över på internet.

Emma är också en eftertraktad skådespelare och varit med i ”Andra åket”, en familjekomedi av Felix Herngren som hade premiär i SVT hösten 2018.

Numera har uppdragen dessutom bestått av att utveckla idéer för TV, skriva manus, leda stora event som Grammisgalan, Invigningsceremonin på Göteborgs Filmfestival samt Guldbaggegalan.

Emma håller även i föreläsningar där hon pratar om kreativitet och om humor samt tipsar om hur man talar inför andra och fångar en publik.

Foto: Robert Eldrim

Kontakta oss så berättar vi mer om Emma Molin!
Är moderatorn tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
  1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
  2. Ni får förslag som matchar era önskemål
  3. Ni väljer moderator och vi skickar en bekräftelse med vår unika moderatorgaranti och nöjd-kund-garanti