Emma Molin

Föreläser om: Kreativitet, humor, presentationsteknik

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Moderator, komiker, föreläsare

Emma Molin är komiker, skådespelare och en av Sveriges skarpaste kvinnor. Hon har med sitt manusförfattande till bland annat avsnitt i ”Grotescos sju mästerverk” - både väckt upp sömniga herravälden och stärkt många kvinnor i och utanför branschen.

Emma Molin leder också stora event och tv-sända galor som Grammisgalan och Guldbaggegalan.

Men resan dit började redan som 13-åring då hon såg på revyn Knäpp-igen med Povel Ramel och direkt kände ”Här hör jag hemma”. I gymnasiet lärde hon känna Henrik Dorsin, som hon gjorde lite krogshower och revyer med på Lidingö, och sedan i det som senare blev Grotesco-gänget.

Emma har studerat retorik, media och kommunikation vid sidan av teaterengagemang. Hon körde standup ett par gånger och fick jobb på Sveriges Radio och P3-programmet ”Pang Prego”. Efter det kunde man se Emma i SVT:s/UR:s ”Bokstavslandet”, humorprogrammet ”Partaj” och även ”Grotesco” kunde synas på TV under den här perioden.

I slutet av 2017 sändes ”Grotescos sju mästerverk” i SVT där Emma Molin, i avsnittet ”Ladies Night”, var med och synliggjorde patriarkala-strukturer med en enorm träffsäkerhet och där hyllningarna svämmade över på internet.

Emma är också en eftertraktad skådespelare och varit med i ”Andra åket”, en familjekomedi av Felix Herngren som hade premiär i SVT hösten 2018.

Numera har uppdragen dessutom bestått av att utveckla idéer för TV, skriva manus, leda stora event som Grammisgalan, Invigningsceremonin på Göteborgs Filmfestival samt Guldbaggegalan.

Emma håller även i föreläsningar där hon pratar om kreativitet och om humor samt tipsar om hur man talar inför andra och fångar en publik.

Foto: Robert Eldrim

Kontakta oss så berättar vi mer om Emma Molin!
Är inspiratören tillgänglig?