Clas Malmström

Föreläser om: Arbetsmiljö, arbetsglädje, stress, friskvård, mental styrketräning

Clas föreläsningsrubriker:
- Ett bra liv är inte bekvämt
- Psykosocial arbetsmiljö
- Arbetsglädje är inte bara att ha kul på jobbet

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Arbetsglädje - inte bara att ha kul på jobbet

Clas Malmström är legitimerad läkare, specialist i psykiatrisk rehabilitering och beteendemedicin. Hans föreläsningar är både inspirerande och lärorika. Konsten att anta utmaningar och tåla press, åstadkomma något av verkligt värde och ha positiva upplevelser  - allt detta förutsätter att man har en god ”livskompetens” och det är den som Clas talar om.

Många förväxlar välbefinnande med att ha det komfortabelt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett gott liv. Välbefinnande förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kropp och själ för belastningar.

Att lära sig hur man med mental styrketräning kan öka sin stresstålighet kan ha avgörande betydelse för hur man mår och hur man tacklar vardagslivets utmaningar. Den kanske viktigaste effekten är att man blir bättre på att ta vara på möjligheter. Det är faktiskt en viktigare förmåga än att vara bra på att undvika risker.

Clas är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga fakta på ett lättbegripligt sätt och visa på praktiska tillämpningar.

Clas har utbildat sig till läkare vid Lunds universitet och till forskare vid Karolinska Institutet. I decennier har han jobbat med ämnen som stress, arbetshälsa och produktivitet. Han har specialiserat sig på rehabilitering av patienter med stressrelaterade besvär, uppmärksammats för sitt arbete med diagnostik inom positiv och negativ stress och arbetat som chef för IKEA:s företagshälsovård i 6 år. Han har även varit framgångsrik som egenföretagare, grundade PBM som han sålde när företaget vuxit till 52 anställda.

I dag arbetar Clas Malmström som läkare på deltid för att även hinna föreläsa, rådgiva och författa. Till hans böcker hör bland annat “Chefen som gör skillnad” och “Mental handbok för dig som vill prestera på topp, tåla stress och njuta av livet”.

Med en smittande entusiasm och en unik blandning av erfarenheter från både forskning, sjukvård och egenföretagande kan Clas Malmström anpassa föreläsningen så den passar din målgrupp perfekt. Boka en föreläsning där aktuell forskning möter humor och underhållande exempel!

Kontakta oss så berättar vi mer om Clas Malmström!

"Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop - 9,6 av 10 möjliga - det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av."

Agneta Eriksson-Strandberg, Partner och internationell HR-direktör, EY (tidigare Ernst&Young)

"Den bästa föreläsning jag någonsin varit på. Och jag har hört många!"

Karin Rystedt, Your Content Goes Here

"Tack för en strålande föreläsning, Clas! Du var i särklass den mest uppskattade av alla våra föreläsare. Utvärderingarna gav dig 5,1 i snitt. 5 var högsta betyg, men någon hade t.o.m. skrivit 6-or på dig!"

Sanna Ehdin, Arrangör Bjäre Hälsodagar, Båstad kommun
Är föreläsaren tillgänglig?