Christina Rickardsson

Föreläser om: Mångfald, mod, kulturkrockar, identitet, attityder, motivation

Christinas föreläsningsrubriker:
- Sluta aldrig gå
- Gör lemonad av citroner
- Identitet och inspiration

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Gör lemonad av citroner - om attityder och handlingskraft

Christina Rickardsson föreläser om hur man gör lemonad av citroner och hur man ser på livet från den ljusa sidan trots mörker. Hon blandar allvar med humor och inspirerar till att finna modet att göra det man vill, samt hur man får motivation till det.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde och svalt. Som sjuåring hamnade Christina på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon, mot sin och sin mammas vilja, till Sverige.

I sin debutbok, Sluta aldrig gå, skrev Christina om vad som gav henne styrka att ta sig fram i livet och våga följa sina drömmar. Med sin historia vill hon inspirera människor, visa att drömmar kan förverkligas oavsett var man kommer ifrån.

Christina föreläser med avstamp från sina egna erfarenheter från livet i Brasilien till sin första tid i Sverige och tiden därefter. Med sin unika historia vill hon inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter. Det kan handla om ämnen som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer.

Genom sitt arbete vill Christina öka förståelsen för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Kundanpassning

Tillsammans med kunden anpassar Christina föreläsningen utifrån kundens önskemål, med avstamp från hennes egen historia. Föreläsningar kan med fördel kompletteras med en efterföljande workshop där deltagare guidas igenom reflektioner och övningar på temat.

Kontakta oss så berättar vi mer om Christina Rickardsson!

"Christina Rickardsson gjorde när hon föreläste som gästlärare på socionomprogrammetets termin 7 under hösten 2014 ett starkt inryck på såväl lärare som studenter. Det var en engagerad och gripande berättelse om hennes barndom som gatubarn i Brasilien och adoptivbarn i Sverige och som fångade åhörarnas uppmärksamhet från första stund.

Efter föreläsningen var det många frågor och en strid ström av studenter som ville få en pratstund med henne."

Eva Nilsson, Universitetslektor Institutionen för socialt arbete, Umeå Universitet

"En historia om en barndom de allra flesta av oss aldrig kunnat föreställa sig. En föreläsning som förändrat mitt liv och ett livsöde jag aldrig glömmer."

Maria Lidén
Är föreläsaren tillgänglig?