Barbro Fällman

Föreläser om: Retorik, presentationsteknik, kommunikation, förhandling

Barbros föreläsningsrubriker:
- Tala och engagera
- Vinnande förhandling
- Ledarskapets retorik
- Rätt sagt på rätt sätt

Språk: Svenska, Engelska, Franska, Italienska

Hemort: Stockholm

Kommunikation, förhandling och retorik

Barbro Fällman är inte bara metodiklektor, språkforskare och författare utan även en av Sveriges mest kända retoriker. På ett underhållande sätt lär hon oss hur vi med retoriska kunskaper når dit vi vill med vår kommunikation. Barbro anlitas ofta av radio och TV för att analysera t.ex. politiker.

Redan som barn då Barbro gick i en italiensk klosterskola i Eritrea blev hon uppmärksam på hur viktigt det är att kunna uttrycka sin åsikt såväl som att lyssna till andras. Barbro menar att det är en demokratisk rättighet att alla får möjligheten att nå ut med sitt budskap.

I sina föreläsningar guidar Barbro oss hur vi kan hantera olika presentationssituationer som att hålla tal, sälja in en idé, argumentera, utbilda – olika presentationer förbereds på och framförs på olika sätt. Grundstommen finns dock i den antika kommunikationsteorin. Barbro kåserar gärna om hur retoriken uppstod som ett verktyg i pedagogiska och juridiska sammanhang för ca. 2500 år sedan.

Med många användbara och praktiska tips samt underhållande exempel kommer Barbro Fällman att fånga er uppmärksamhet så att ni får användbara retoriska kunskaper. Barbro har även skrivit flera böcker inom ämnet, här är ett urval: Att fråga eller inte fråga – det är frågan, Tala och engagera, Framgångsrik retorik samt Konsten att hålla tal.

Kontakta oss så berättar vi mer om Barbro Fällman!

"Du lyckades skapa en sådan trevlig atmosfär samtidigt som du förmedlade en del av din gedigna kunskap. De praktiska tipsen uppskattades också. Summa summarum, kvällen var mycket givande."

"Med gedigen kunskap utöver det vanliga samt humor och empati, gav Barbro oss den bästa utbildningsupplevelsen någonsin!"

Är föreläsaren tillgänglig?