Anna-Lena Brundin

Språk: Svenska

Hemort: Malmö

Artist, föreläsare & konferencier

Anna-Lena Brundin har jobbat med stå-upp komik, eller Stand-up sedan hon födde sin son och skrev sitt första skämt på BB. Sedan har åren rullat på, liksom ämnena och skämten. Anna-Lena blandar djupaste allvar med grundaste skoj.

Anna-Lenas genombrott kom i mitten av åttiotalet då hon blev ena halvan av programledarparet Nancy&Carina för ett direktsänt rockprogram som hette ”Daily Live”. Sedan dess har Anna-Lena varit rikskänd.

Flera teveserier följde efter samt den populära julkalendern ”Mysteriet på Grefveholm”.

Anna-Lena har många talanger och genom åren tolkat Piaf och spelat in en rad andra skivor. Anna-Lena kan även titulera sig författare då hon skrivit 12 böcker.

År 2003 tröttnade Anna-Lena på att vara ensam estradör och hamnade i två komikergrupper. Dels i showen ”Omogna killar plus en kärring” med Özz Nujen, Måns Möller och Patrik Larsson – dels i ”En liten jävla kvinnorörelse” med Ann Westin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson.

Förutom att arbeta som artist, tar Anna-Lena även uppdrag som konferencier och föreläsare.

Moderator och Konferencier

Att vara konferencier över ett evenemang är för Anna-Lena ett stort nöje. Att få lära känna och presentera intressanta talare, lyssna och sedan kommentera efteråt. Hålla ihop dagen, ha en röd tråd, informera, intervjua, dela ut priser – hela tiden med humor i botten.

Föreläsare

Anna-Lena håller föredrag i ämnena ”kvinnligt, manligt, mänskligt”. Vilket ju innefattar det mesta.

 • En rejäl portion humor – rapp och tuff, en kvicktänkhet utan dess like, kombinerat med en rejäl skopa professionalism – skogssverige kiknade. Få var det också som inte charmades av Anna-Lenas generösa personlighet och stora hjärta.

  Dieter Reinisch
  Informationsansvarig, John Deere Forestry AB

 • Anna-Lena Brundin har en otrolig tajming, både som komiker och föreläsare. Jag tror att det är kombinationen värme och skärpa som gör henne unik.

  Ulrika Knutsson
  Kulturjournalist och författare

 • Anna-Lena Brundin bidrog med sitt deltagande på Kristianstads Kommunfullmäktiges inspirationsdag med viktiga mellanmänskliga perspektiv med sitt vardagsfilosoferande. Perspektiv som inte minst uppskattades av kvinnorna i församlingen, som skrattade gott i ett forum som brukar präglars av en  mer patriarkal kultur trots närvaro av många kvinnor. Anna-Lena bidrog till en mer avslappnad tillställning och hon bröt mönster som öppnar upp för förändring. Jag rekommenderar varmt Anna-Lena till liknande uppdrag där mönster behöver brytas och perspektiv förnyas.

  Charlotte Lorentz Hjorth
  VD Krinova Incubator & Science park

 • Anna-Lena Brundin har vid flera tillfällen varit konferencier vid Malmö Symfoniorkesters konserter.
  Anna-Lena har en stor förmåga att skapa en varm och kärleksfull stämning både i salongen och för medverkande på scen som gör att alla slappnar av och öppnar sina sinnen för de roliga och eftertänksamma samhällsanalyser hon levererar.
  Anna-Lena bidrar till en öppen och kreativ process i det förberedande arbetet där målet alltid är tydligt, dvs publikens upplevelse.

  Helene Gustafsson
  Programproducent
  Malmö Live Konserthus AB

Kontakta oss så berättar vi mer om Anna-Lena Brundin!
Är inspiratören ledig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
 1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
 2. Ni får förslag som matchar era önskemål
 3. Ni väljer inspiratör och vi skickar en bekräftelse