Anna Almberg

Föreläser om:
Intern kommunikation,
ledarskap och kommunikation,
starka relationer och samarbete, medarbetarengagemang

Annas föreläsningsrubriker:
- Älska intern kommunikation
- Start up
- Kommunikativ styrketräning för ledare

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Kommunikativ styrketräning för ledare och organisationer

Anna Almberg jobbar med kommunikativ styrketräning för att skapa kraft och framåtrörelse. Hon är en av Sveriges mest uppskattade pedagoger inom kommunikation och ledarskap.
Du blir stärkt och inspirerad av Annas kunskap, kreativitet och förmåga att konkretisera, motivera och skapa insikt.

– Vi har ett arbetsliv att förbättra. Ett arbetsliv där människan får mer fokus och där vi blir bättre på att involvera, vara närvarande och lyssna på varandra, menar Anna.

Människor är det viktigaste kapitalet som finns. Det är först när människorna i en organisation har det bra som framgång kan skapas på riktigt. Kommunikation är kittet som förenar människor. Det påverkar engagemang, arbetsglädje och lönsamhet.

Anna älskar intern kommunikation, det är därför hon föreläser. Anna inspirerar människor till att känna mer engagemang i sina liv och i sitt arbetsliv. För livet är nu.

Vanliga symptom på att intern kommunikation inte fungerar är ryktesspridning, skitsnack, varje avdelning är en egen ö, medarbetarna utser syndabockar för egna och andras misstag eller mediala kriser där medarbetarna vänder sig till journalister i stället för till sin ledningsgrupp. Du kan också märka sådant som att det råder misstro i samband med förändringar och att det saknas en övergripande målbild. Effekten blir oengagerade medarbetare och ledare. Symptomen är knappast ovanliga och känner du igen dig kan det vara läge att sätta luppen mot rotsystemet och försöka bli starka inifrån och ut!

Anna har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. Därutöver är hon vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning (Berghs School of Communication. Anna Almberg har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och är idag kursansvarig på Berghs School of Communication. Hon har under tio års tid föreläst och utbildat hundratals ledare och medarbetare. Anna är också verksam konstnär och har både ateljé och kontor i Gustavsbergs hamn.

Annas föreläsningar kan med fördel kombineras med workshops.

Kontakta oss så berättar vi mer om Anna Almberg!

"Gedigen kunskap och erfarenhet räcker långt. Men det är när den kombineras med upplyftande och frigörande inspiration som det kan bli sådär riktigt magiskt bra.

Anna är utan tvivel den mest kunniga och inspirerande människa jag känner, när det handlar om kommunikation i allmänhet och internkommunikation i synnerhet. Det spelar ingen roll var man möter henne; på de större scenerna, i ledningsrummet eller på tu man hand. Man går alltid ur ett mötet med Anna betydligt rikare än innan. Kanske beror det på att hon lägger dit en extra pusselbit: en bergfast tro och övertygelse på kraften hos människor.

Jag kan varmt och innerligt rekommendera Anna till föreläsningen, utbildningen eller till processen."

Jörgen Svedberg, Brand Development & Strategy EhrenstråhleDDB

"Anna är en inspirerande föreläsare som både engagerar och ger bra verktyg för framtida arbete.

Inspirerande, tydlig, utvecklande och omväxlande var några omdömen som kom igen i våra utvärderingar."

Tove Corneliussen, Utvecklingsledare, Trollhättans Stad

"Som föreläsare är Anna en mycket inspirerande person och en god talare.

Hon bidrar till kreativitet och skapar lust till utveckling."

Ann-Christine Jenvén, Stadsdelsdirektör Kungsholmens stadsdelsförvaltning
Är föreläsaren tillgänglig?