Ann Westin

Föreläser om: Attityder, hantera motgångar

Föreläsningsrubrik:
- Livet är som en sten i skon: det skaver om man inte gör något åt det

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

"Ann Westin – svensk komiker och korad till årets komiker två gånger – underhöll oss på scenen under kvällen. Jag skrattade så jag grät – på riktigt."

Svenska Narkotikapolis föreningen

"Årets Tema på Peace & Love var PASSION! Att stå framför en festivalpublik, där åldersspannet går mellan 15 – 80 är en prövning för vem som helst. Ann talade om passion på ett ovanligt modigt, personligt och innerligt sätt. Naturligtvis gav hon också bevis på varför hon kallas Sveriges roligaste kvinna – och den blandade publiken svarade med både skratt och tårar…och ovationer som aldrig ville ta slut!"

Maria Anderberg, Senior Advisor, Peace & Love / Kulturproduktionen

"Med sitt härliga kroppsspråk, sin klockrena mimik och råbarkade humor framkallar hon skrattsalvor med skämt om nedskärningar i svensk vård, om prinsessan Madeleines amerikadialekt och – där kom den – Jimmie Åkesson. Det går att vara asrolig samtidigt som man tar ställning – Westin visar det klart och tydligt."

Gävle Dagblad

Livet är som en sten i skon - det skaver om man inte gör något åt det

Mitt i livet sadlade Ann Westin om från undersköterska till komiker och ståuppare. Hon gjorde sitt första framträdande på den svenska standupens hemvist Norra Brunn år 1996. Sedan dess har Ann Westin varit med i många olika sammanhang och gjort sig känd som en av landets roligaste komiker. Nu kan du ta del av en rolig och omtumlande Ann Westin föreläsning.

Ann Westin är en av Sveriges mest respekterade och älskade komiker. Men vägen dit har varken varit rak eller självklar. Från ett liv som kantats av motgångar och motstånd, två hjärnblödningar och en skilsmässa, reste sig Ann Westin upp på benen igen och ändrade livsriktning.

Ann kan bokas som komiker, konferencier och föreläsare.

Som föreläsare

Det som gör en Ann Westin föreläsning till något utöver det vanliga är den starka igenkänningsfaktorn och ärligheten som hon lyfter fram genom personliga och vardagliga händelser ur sitt eget liv.

Att Ann Westin har en ”trumpen attityd” och ”bastant fysisk framtoning” stärker intrycket av att hon är en rolig tjej som överraskar. Under en Ann Westin föreläsning förklarar hon de dramatiska händelserna som färgat hennes liv. Det är en omtumlande livsresa kantat av sjukdom, skilsmässa och en stor portion jävlar anamma.

Komiker och konferencier

I över 25 år har Ann Westin  roat och charmat publik över hela landet. Med sitt galna bildspråk och sin häftiga attityd intar hon scenen som en bulldozer.

Ann Westin får verkligen med alla med på tåget, vare sig det gäller anekdoter från hennes tid i vården, funderingar kring djur och natur eller vad som händer under resan till mars.

Ann har sedan debuten utvecklat en helt egen stil och när hon går igång är det svårt, för att inte säga omöjligt, att värja sig för skratt. Hon har vunnit Sveriges bästa kvinnliga komiker hela tre gånger och var även nominerad för fjärde gången år 2020.

Ann har även synts i rad olika tv-program såsom Bäst i test, Släng dig i brunnen, Time-Out och är återigen aktuell i sketchprogrammet Trevlig helg på Svt. Hon har även synts i flera filmroller, som till exempel i Helena Bergströms Dancing Queens.

Författaren Ann Westin

År 2016 släppte Ann sin första bok - "Livet är som en sten i skon - det skaver om man inte gör något åt det". Under våren 2017 medverkar Ann i "Egenmäktigt förfarande" på Scalateatern tillsammans med bland annat Krister Henriksson och Jessica Liedberg.

Fotograf: Robert Eldrim

Kontakta oss så berättar vi mer om Ann Westin!
Är inspiratören tillgänglig?