Ångestpodden med
Ida Höckerstrand &
Sofie Hallberg

Föreläser om: Mod, drivkrafter, motgångar, framgångar, psykiska ohälsa, Ångestpodden

Föreläsningsrubriker:
- Det du inte lär dig på Handels
- Förr eller senare känner du igen dig

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

Det du inte lär dig på Handels

Duon Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg är flitigt anlitade föreläsare. De föreläser med stor portion humor om hur man kan skapa mod att våga följa sina drömmar och om att driva saker framåt. I den populära podcasten Ångestpodden lyfter de alla de där samtalen och ämnena som många går runt och tänker på men som ingen tidigare vågat prata högt om.

Ångestpodden, som sänts sedan 2015, blev snabbt mycket uppmärksammad för sitt tydliga och ibland ganska roliga språk trots ett tungt och svårt ämne och har sedan starten blivit nominerad till flera prestigefyllda priser, bland annat Stora Influencerpriset 2017 i kategorin Årets röst.

Det du inte lär dig på Handels

Som 17-åringar ville en av dem bli plastikkirurg och den andra kände mest hur de inte passade in i ramen som fanns i den lilla hemstaden Karlshamn. I denna inspirationsföreläsning berättar Ida och Sofie om hur de gjort business på deras egen ångest och om skillnaderna mellan att driva företag som kvinna istället för som man.

Duon föreläser om vikten om att våga följa sina drömmar och om att driva saker framåt, och de delar med sig av sina egna motgångar, om allt det där som kanske inte alltid syns utåt. Hur får vi mod att våga? Vad händer när man säger till alla att man ska ut på ”föreläsningsturné” utan ett enda inbokat datum och har duon en av Sveriges största poddar för att de haft tur? En kaxig föreläsning innehållandes både skryt, motgångar och ärlighet.

Förr eller senare känner du igen dig

I humorns tecken berättar duon om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning och så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Föreläsningen passar för både unga och vuxna. Ida och Sofie har föreläst flitigt för både gymnasieelever, föräldrar och för personer som arbetar med ungdomar, till exempel kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker, SKL med flera.

Föreläsarna gör gärna utrymme för frågestund genom att publiken har möjlighet ställa frågor anonymt genom sms.

I samarbete med Promotor Media.

Kontakta oss så berättar vi mer om Ida och Sofie!

"För det första var föreläsningen helt fantastisk utifrån en pedagogisk synvinkel – upplägget var varierande, tankeväckande och mycket intressant och ni två var väldigt samkörda och entusiasmerande!"

Representant för polisen Täby, Your Content Goes Here

"Vi är mycket nöjda med er föreläsning, dess längd och innehåll/upplägg. Att ni är nära i ålder med våra elever och tar upp båda sidorna; att både vara anhörig och vara den som drabbats av psykisk ohälsa.

Väl genomförd föreläsning och eleverna har gett positiv feedback."

Kungsmadskolan Växjö

"

I dagens samhälle där psykisk ohälsa är så vanligt är det viktigt att man inte puttar problemen under borden utan lyfter fram de för diskussion. Ida och Sofie gör detta så otroligt bra!

En lärande föreläsning som verkligen ALLA , för eller senare, kan relatera till."

Blackebergs Elevkår Bromma, Your Content Goes Here
Är föreläsarna tillgängliga?