André Sturesson

Föreläser om: Fysisk aktivitet, mental hälsa, prestation, hjärnan

Andrés föreläsningsrubriker:
- Forskningen om hur fysisk aktivitet påverkar mental hälsa och prestation

Språk: Svenska

Hemort: Skövde

Forskningen om hur fysisk aktivitet påverkar mental hälsa och prestation

Som professionell föreläsare gör André Sturesson sitt yttersta för att leverera mycket högkvalitativa, inspirerande, humoristiska och utbildande föreläsningar. Föreläsningarna är baserade på vetenskap och intervjuer med ledande psykologer, läkare och forskare. Detta resulterar i en bra mix av både högkvalitativ kunskap och underhållning som motiverar till förändring.

Den senaste hjärnforskningen visar att vi människor är gjorda för att röra på oss. Det står skrivet i våra gener. När vi rör på oss leder det till att vår hjärna fungerar bättre och blir starkare. Vidare har fysisk aktivitet en mycket god påverkan på mental hälsa: bland annat gällande stress, depression, ångest, ADHD och demens.

Fysisk aktivitet påverkar vår förmåga att prestera på jobbet och i skolan. Detta gäller vår inlärningshastighet, koncentrationsförmåga, kreativitet, välmående och förmåga att prestera på IQ test.

Om André

André Sturesson är skåningen som gick ifrån att vara management trainee och projektledare till att föreläsa om hur fysisk aktivitet påverkar mental hälsa och prestation. Akademiskt har han läst en master i ekonomi vid Lunds universitet och en kandidat i kognitiv neurovetenskap (länken mellan hjärnan och det vi upplever) och tillämpad positiv psykologi (tillämpad välmåendeforskning) vid högskolan i Skövde.

André har även skapat Stresskolan, Sveriges främsta podcast om stress. I Stresskolan intervjuar han de främsta forskarna, läkarna och psykologerna inom stress. Vidare har han med kollegan Anton även en podcast med fokus på psykologi, välmående och hjärnan.

Kontakta oss så berättar vi mer om André Sturesson!

"André är glad, intresserad, engagerad och väl påläst. För Silverspin var André ett positivt inslag i vår satsning på anställdas välmående."

Michael Nimstad, Administrativ Chef, Silverspin AB

"Väldigt engagerande forskningsbaserad föreläsning som resulterade i en stark motivation till att röra på sig. Föreläsningen innehöll mycket inspiration, skratt och ny spännande kunskap. Precis som en föreläsning ska vara."

Bjarne Petterson, Regionchef, Handelskammaren

"André ger mycket energi som föreläsare, man blir helt enkelt glad och motiverad."

Cicki Törnell, Bankdirektör, Handelsbanken

"André inspirerade oss till fysisk aktivitet för hur vår hjärna och kropp skall kunna må ännu bättre denna kvällen på Campus Varberg. Detta så aktuella ämne där träning kan hjälpa personer med psykisk ohälsa, stress ligger verkligen i tiden. Det var många leende ansikten som lämnade föreläsningen och förhoppningsvis ett steg närmare en träning som passar just dem.

Stort tack för en inspirerande och ögonlyftande föreläsning."

Martina Bengtsson, Campus Varberg
Är föreläsaren tillgänglig?