Agneta Olsson

Föreläser om: Ledarskap, självledarskap, mod, innovation, varumärke

Agnetas föreläsningsrubriker:
- Den rebelliska entreprenören
- Extern Vd – så lyckas du
- Framgång är ingen slump
- Konsten att förverkliga tillväxtdrömmar, från ägarlett till ägarstyrt

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Göteborg

Den rebelliska entreprenören
- Konsten att skapa företag och medarbetare i världsklass

Agneta Olsson har arbetat som VD och skrivit bästsäljaren ”Extern VD – så lyckas du!”. Idag är hon en uppskattad föreläsare som inspirerar organisationer att stretcha tanken samtidigt som hon har identifierat viktiga nycklar för dig som ledare och medarbetare att lyckas: Hopp, Mod och Beslutsamhet.

Vad är det som gör att vissa företag gör det omöjliga möjligt medan andra kämpar för sin överlevnad? Varför sticker vissa företag ut i mängden medan andra passerar i revy? Vad är det som gör att människor presterar bättre på vissa arbetsplatser än på andra?
Agnets svar: Den rebelliske entreprenören.

Hon menar att det är entreprenören vars mentalitet, personlighet och karaktärsdrag genomsyrar hela organisationen, som skapar företag i världsklass.

Ur innehållet:
  • Vilka drivkrafter och egenskaper karaktäriserar en rebellisk och framgångsrik entreprenör?
  • Varför är företag med en tydlig grund mer framgångsrika?
  • Vad påverkar medarbetarna i företaget att bli högpresterande?
  • Hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget ökar?
  • Hur skapas en vinnande företagskultur?

Agneta har arbetat i olika framgångsrika företagskulturer och var med om att placera fredagsmys på kartan i alla svenska hem. En fantastisk resa när Santa Maria gick från 400 mkr till 4,2 miljarder. En affärsidé som egentligen inte var riktigt klok och ett uppdrag hennes dåvarande kollegor avrådde henne från att ta: ”Akta dig för den där modeflugan tex mex".

Under de senaste 20 åren har Agneta haft ledande positioner inom svenskt näringsliv bland annat som global marknadschef, VD och har idag även styrelseuppdrag. Hon är föreläsare, driver ett företag inom förändringsledning och har även utvecklat den omtalade Ridderheimsrapporten och fått hela livsmedelsbranschen att resa mentalt in i framtiden.

Kontakta oss så berättar vi mer om Agneta!

"Agneta lyckas med konststycket att mentalt förflytta oss från ett trångt konferensrum i Sisjön till ett pulserande New York. Hon fick oss att att känna dofter, uppleva smaker och inte minst förmedla att ”Världen pågår där ute”. Agnetas budskap personifierar henne själv som föreläsare.

Hon fångar oss eftersom hon har något att berätta som berör. Med en fantastisk energi, värme och humor lyckas hon tina upp oss nordbor och coopianer till att vilja gå ut och förändra världen…”

Thomas Axell, Regionschef Coop Väst
Är föreläsaren tillgänglig?