Tony Berglund

Föreläser om: Mod, risktagande, attityd, förändring, personlig utveckling, personligt ledarskap, medarbetarskap, gruppdynamik

Tonys föreläsningsrubriker:
– Att våga göra val: nyckeln till din utveckling
– Risk för utveckling: nyckeln till din livskvalité
– Livskvalité i förändring: nyckeln till din lycka

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Öland

Utmaningen är din

Tony Berglund menar att risktagande är ett av människans mest värdefulla verktyg för personlig utveckling och att det är något vi håller på att förlora, bland annat på grund av tempot i det moderna digitala samhället.

Organisationer som uppmuntrar och lyssnar när medarbetaren vågar ta en risk, till exempel genom att komma med nya idéer eller kommunicera sina känslor i en konflikt, lägger grunden till en kreativ gruppdynamik med ledord som självkännedom, tillit och respekt.

Organisationen skapar dessutom ett intellektuellt kapital i form av ett attraktivt rykte på arbetsmarknaden. Och medarbetare som känner sig delaktiga i en arbetsprocess upplever en högre nivå av hälsa vilket ger en vinst från båda hållen. Sjuktalen sjunker samtidigt som arbetsgruppen genererar en lönsammare produktionsnivå.

Med humor, fakta och egna livserfarenheter förklarar Tony bakgrunden till vår ovilja att ta risker, varför den trenden har förstärkts de sista tjugo åren och vad vi kan göra för att återupptäcka vår förmåga att se risker som en naturlig del i vår personliga utveckling.

När Tony vid 55 års ålder blev erbjuden att regissera sista säsongen av Tv-programmet GW.s Mord, antog han utmaningen. Det faktum att han inte hade vare sig utbildning i regi eller erfarenhet från liknande uppdrag såg han inte som ett hinder. Tvärtom såg Tony en möjlighet att utvecklas tack vare att han hade tränat på att våga ta risker. Visst hade han fjärilar i magen när han klev ut på okänd mark men Tony är hellre en fjäril än en puppa.

När vi accepterar risken att utvecklas som människa mognar vi även i alla våra samhällsroller: som medarbetare på jobbet, kärlekspartner, förälder, kamrat. You name it. Alla blir vinnare.

Tony Berglund är doldisen som menar att det inte finns ett bäst-före-datum när det gäller att ta risker. Han jobbar bland annat som personlig coach inom affärsvärlden och den privata marknaden med målet att maximera klientens personliga och professionella potential.

Mer om föreläsningarnas upplägg

Inför Tonys föreläsningar erhåller varje deltagare ett kompendium för stödanteckningar som skickas ut till kunden en vecka innan föreläsningen. Presentationen varvas med Tonys egna bilder. Efter föreläsningen ges möjlighet till ett samtalsforum under femton minuter.
Föreläsningens längd är sextio minuter.

Kontakta oss så berättar vi mer om Tony Berglund!

Ett stort tack för en fantastisk föreläsning som gav både allvar och skratt. Du har mycket att ge till personer inom näringslivet.

Pia Akoral, M.Sc. (Chem. Eng.) Product Sales Manager, Tetra Pak Systems
Är föreläsaren tillgänglig?