Lisa Sihlberg

Föreläser om: Natur och miljö, hållbart liv, hållbart företagsliv, kvinnligt företagande, sociala medier

Lisas föreläsningsrubriker:
- Kan en bild rädda planeten?
- Att arbeta som kvinnlig naturskyddsfotograf
- Nå ut med ditt budskap genom sociala medier

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Göteborg

Kan en bild rädda planeten?

Lisa Sihlberg är naturskyddsfotografen som med oemotståndliga bilder och berättelser från hela världen inspirerar oss till att ta hand om vår planet. Vill du uppleva unik natur och få handfasta tips och råd för ett mer hållbart liv eller bara njuta av positiv energi och en stor portion humor, är det här föreläsaren för dig!

Lisa Sihlberg arbetar som naturskyddsfotograf och har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Med Lisas erfarenheter från hennes expeditioner kan publiken vara säker på att få en verklig bild av världen. De får upptäcka platser som de kanske inte har möjlighet att besöka på egen hand.

Efter en föreläsning med Lisa går åhörarna hem med en positiv magkänsla, blandat med en stor portion humor samt positiva budskap och handfasta vardagstips för ett mer hållbart liv.

Trots att Lisa berör ämnen som kan vara tunga att ta in, gör hon det glatt och med glimten i ögat. Hon lyfter fram det positiva inom ämnet, kommer med lösningar och blandar med vackra bilder för skapa en glädje och vilja i att ta hand om planeten. De som har lyssnat till en av Lisas föreläsningar får en lustfylld känsla av att kunna påverka framtiden för vår gemensamma planet.

Lisa har alltid vetat att hon ville arbeta för naturen och startade sitt företag under tiden hon studerade till landskapsvetare inom naturvård och mediekommunikation 2013. Sedan dess har hon rest på ett antal expeditioner, ofta i samarbete med Världsnaturfonden, till Borneo, Sumatra och Sulawesi för att dokumentera hoten mot våra djur och vår natur. En av dessa expeditioner och dokumentationen av palmoljeproduktionen i regnskogen går att läsa om i Världsnaturfondens medlemsmagasin, WWF EKO.

Under 2016 arrangerade Lisa en utställning och auktion av sina bilder tillsammans med Naturhistoriska muséet i Göteborg. Pengarna som auktionen inbringade gick oavkortat till Världsnaturfondens arbete att hjälpa orangutangerna på Borneo. Allt som Lisa arbetar med genomsyras av hennes passion och kamp för att hela tiden arbeta i nya projekt. Allt för att vägleda sin omgivning att bättre ta hand om vår gemensamma planet.

Short in English:

As a photographer, film maker, content creator and public speaker Lisa's passion is to influence others to be a part of our nature, to live a sustainable life and to live more, with less.
If you are interested in to learn more about how to live a more healthy life for yourself  and our planet, then book Lisa as a speaker at your event.

Kontakta oss så berättar vi mer om Lisa Sihlberg!
Är föreläsaren tillgänglig?