Lennart Lindén

Föreläser om: Konflikthantering, bemötande, samarbete, ledarskap, medarbetarskap, kommunikation

Lennarts föreläsningsrubriker:
– Bli en medledare
– Medarbetare eller Motarbetare
– Hantera besvärliga beteenden

Språk: Svenska

Hemort: Halmstad

Bli en medledare – för bättre trivsel och resultat

Lennart Lindén föreläser på teman som konflikthantering, bemötande, medarbetarskap och ledarskap. Efter drygt trettio år som chef, konflikthanterare, föreläsare och utbildare har Lennart blivit en av landets mesta erfarna utvecklingskonsulter och föreläsare.

Lennarts nya föreläsning om medledarskap riktar sig till er som vill kunna verka fullt ut i samarbetet med chefer, ledare och medarbetare. Föreläsningen inspirerar till att frigöra outnyttjad kompetens i organisationen och uppgradera medarbetarskapet till medledarskap. Och det handlar inte om att göra fler saker utan att börja göra rätt saker!

Lennart Lindén har arbetat som officer och lärare i försvaret och många år som utbildare i näringslivet. Flera års arbete för FN i Mellanöstern, Cypern och Bosnien har lett till stor erfarenhet av praktiskt ledarskap och konflikthantering. Lennart har vid två olika tillfällen varit nominerad till Sveriges bästa föreläsare.

Ledarskapsutbildning, teambuilding samt inspirerande föreläsningar är några av Lennarts specialiteter.

Här är några av hans mest efterfrågade föreläsningar:
 • Bemötande – eller skulle du vilja ha dig själv som arbetskamrat?
 • Hur man hanterar besvärliga beteenden
 • Medarbetare eller Motarbetare – Konsten att vända ett missnöjesklimat
 • Bli en medledare – hur man stöttar sina chefer
Författare

Lennart är medförfattare till tre böcker. Den första boken, som blivit en bestseller, heter ”Medarbetare eller motarbetare”.  Det är en handbok i konsten att vända ett missnöjesklimat och kom ut i ny omarbetad utgåva 2017.

Den andra boken, som kom ut 2013, heter ”Omstart – Ledarskapet för radikal förnyelse”. Dåligt fungerande organisationer och företag kan ofta tjäna på att ledningen helt enkelt ”drar i handbromsen” och börjar om på nytt.

Den tredje boken heter ”Bli en medledare” kom ut i augusti 2017. Boken handlar om hur man ökar trivsel och effektivitet genom att ge chefer mer stöttning och därmed ökar deras effektivitet.

 • När jag träffade Lennart Lindén för 14 år sen, såg jag en av hans föreläsningar och jag blev extremt imponerad över hans scenpersonlighet, hur han trollband publiken med kunskaper och insikter. Jag har haft äran att föreläsa med Lennart i många år och jag förvånas över att han aldrig slutar att ta till sig den senaste forskningen men också förmågan att sprida den vidare på ett begripligt sätt. Det han gör är unikt. Att både blanda humor och kunskap och att man får med sig konkreta, handfasta råd som faktiskt på riktigt förändrar liv. Det är stort.

  Morgan Alling
  Skådespelare, regissör och föreläsare

 • Det var mycket roligt att lyssna Lennart och det märktes att han har jobbat länge med detta. Väldigt spännande att han tar upp exempel från sina egna erfarenheter.

  Anna Boström
  Förbättringsledare
  Orica Sweden AB

 • Mycket bra och lärorikt. Jag är glad att vi var fyra från vårt företag. Nu sitter vi på fikarasterna och diskuterar vad vi lärt.

  Jonas Karlsson
  Jurist, Assistera Skandinavien AB

 • Det var mycket hög standard på både föreläsare och innehåll. Det blev även många igenkännande skratt.

  Pernilla Schwab
  Ögonsköterska

Kontakta oss på så berättar vi mer om Lennart Lindén!
Är föreläsaren tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
 1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
 2. Ni får förslag på föreläsare som matchar era önskemål
 3. Ni väljer föreläsare och vi skickar en bekräftelse med vår unika talargaranti och nöjd-kund-garanti