Josef Kurdman

Föreläser om: Mångfaldsfrågor, integration, hederskultur, identitet, skolmiljö

Josefs föreläsningsrubriker:
– En mångkulturell framtid: utmaningar och möjligheter
– Inspiration för framtiden
– Det hedersrelaterade våldet

Språk: Svenska

Hemort: Stockholm

En mångkulturell framtid – utmaningar och möjligheter

Josef Kurdman vänder och vrider på begrepp som mångfald, integration, segregation och rasism med ödmjukhet inför sina båda identiteter; den kurdiska och den svenska. Han provocerar med sitt annorlunda perspektiv och tar upp komplicerade frågor. Josef gör det på ett ansvarsfullt och övertygande sätt, men framför allt så gör han sina föredrag intressanta och underhållande.

Sverige har på några få decennier kommit att bli ett av Europas mest mångkulturella länder. Att majoriteten av människor med invandrarbakgrund har lämnat sina forna hemländer för alltid är lika absolut som att amerikasvenskarna aldrig kommer att återvända till Sverige, säger Josef Kurdman och fortsätter:

– “Följaktligen är förverkligandet av den pågående integrationspolitiken av största vikt då de rådande klyftorna mellan svenskar och nysvenskar har börjat få oönskade följder. Utvecklingen är oroväckande eftersom det ur segregation föds utanförskap, gängbildningar och kriminalitet, vilket i sin tur allt oftare slutar med ängslan, fördomar och främlingsfientlighet. Med andra ord, huruvida mångfaldssamhället förblir berikande eller ansträngs till sammanbrott beror tveklöst på vårt förhållningssätt gentemot varandra, den realitet vi lever i och vad för framtida samhälle vi vill bygga …”

Josef Kurdman levererar kunskap, skratt och ett helt nytt sätt att se och förstå det mångkulturella Sverige. Han föreläser, utbildar och skräddarsyr olika integrationsprojekt inom skolvärlden, kommuner, stadsdelar, företag och myndigheter över hela landet och anpassar innehållet i föredragen efter kundens behov och önskemål, beroende på publikens ålder, etniska, religiösa, sociala och/eller kulturella bakgrund.

Josef är kurd och kom till Sverige som nioåring. Han har skrivit två böcker, är föreläsare och diplomerad Coach och har medverkat i ett antal radio- och tv-program.

Utmärkelser

Kurdman är flerfaldigt prisbelönad och har, bland annat, erhållit ”Årets skolledarpris”, ”Årets eldsjälspris” och flera andra utmärkelser för sitt arbete mot rasism och främlingsfientlighet.

Kontakta oss så berättar vi mer om Josef Kurdman!
Är föreläsaren tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
  1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
  2. Ni får förslag på föreläsare som matchar era önskemål
  3. Ni väljer föreläsare och vi skickar en bekräftelse med vår unika talargaranti och nöjd-kund-garanti