Jonas Norén

Föreläser om: Stress, personligt ledarskap, förändringsprocess

Johan föreläsningsrubrik:
– Stressad
– Du är mer än din prestation
– Om inte du, vem? Om inte nu, när?

Språk: Svenska, Engelska

Hemort: Stockholm

Stressad

Johan Norén föreläser om hur vi kan skapa långtida friskskrivna arbetsplatser. Han har egen erfarenhet av att vara sjukskriven på grund av stressrelaterad ohälsa. Efter rehabilitering fördjupade han sina kunskaper inom ledarskap och stress. Jonas har flera års erfarenhet av coachning och jobbat inom ledande befattningar med att hjälpa andra optimera sin prestation.

Johan Norén inspirerar företag och arbetslag genom att öka det individuella ansvaret och frigöra energi samt vända problem till utmaningar. Han delar alternativa tankar, tekniker och förhållningssätt till begreppen stress, press och krav och visar hur man kan bibehålla en produktiv samt hälsosam arbetsplats genom att skapa medvetenhet av kraften i eget ansvar.

Vad är det som gör att vissa människor växer med uppgiften och och ser till att det händer medan vissa sitter ner och undrar när det händer? Vad är ingredienserna för ökat ansvar och ökad medvetenhet av sitt beteende? Hur uppnår vi våra gemensamma mål och hur drar vi igenom processen från start till mål i förändringsprocesser?

Några av Johans ämnesområden:

 • Tydlig och tillåtande struktur för återhämtning
 • Minska stress genom tydlig internkommunikation
 • Eget ansvar får andra att växa
 • Kraften i förändringsprocesser
 • Vikten i att fatta kraftfulla beslut
 • Starka motiv skapar starka resultat
 • “Låt-gå” verksamhet går sällan framåt
 • Beslutsamhet, tydliga visioner och handlingskraft får organisationer att växa
 • Bokar du Johan får du lyssna på en berättelse som berör och som du aldrig har hört förut!
  Vi ger Johan våra allra varmaste rekommendationer och tackar honom för att han har hjälpt oss framåt.

  Lisa Holmberg
  Human Resources Manager
  Sweden Arrow Electronics

 • Med stor passion och drivkraft håller Johan en gripande föreläsning där han med hjälp av sina egna erfarenheter lär oss om stress, förändringsledning och hur vi kan hjälpa varandra som medmänniskor genom att se och uppmärksamma varandra i vardagen.
  Tack Johan för en fantastisk föreläsning, jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med dig!

  Erika Carlén
  HR Partner Bravida

 • Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad.

  David Rönnberg
  CEO, Indiska Magasinet AB

 • Man får sig en tankeställare och börjar fundera över sitt eget beteende. Denna föreläsning passar alla, inte minst chefer då vi lever i en ständigt uppkopplad och stressig tillvaro både privat och i arbetslivet.

  Ulrika Hultfeldt
  Arbetsförmedlingen

 • Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen hans råd och öppenhet kring sina egna erfarenheter. Johan fanns även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas.

  Daniel Hörnqvist
  Regional Manager Internetstores Nordic

 • Under föreläsningen “Stressad” skrattar jag skamset och igenkännande medan Johan lär ut hur man I TID kan upptäcka signaler på obalans hos sig själv, sina vänner och sina kollegor.
  För den återkommande beskrivningen av utmattningssyndrom som något som “plötsligt en dag” bara infinner sig och med kraft omkullkastar hela ens tillvaro är egentligen en långsam och systematisk process där kroppen med en mängd signaler fösökt förvarna om den stundande systemkollapsen. Men signalerna har över tid blivit feltolkade, bortträngda, ignorerade och tillslut återstår inget annat än en fullständing nedsläckning…
  När jag lämnar föreläsningen har jag med mig verktyg för att genom aktiva val och beslut fortsätta leva ett liv med mindre stress och mer lust och motivation. Ska ni se en enda föreläsning i år, låt det bli någon med Johan Norén”.

Kontakta oss så berättar vi mer om Johan Norén!
Är föreläsaren tillgänglig?
Ring oss direkt på 08-720 10 00 eller fyll i kontaktformuläret. Vi hör av oss inom en arbetsdag!
Hur fungerar en bokning?
 1. Ring eller maila oss och få kostnadsfri rådgivning
 2. Ni får förslag på föreläsare som matchar era önskemål
 3. Ni väljer föreläsare och vi skickar en bekräftelse med vår unika talargaranti och nöjd-kund-garanti